Nutritional Compass – Ravitsemustietoa kuluttajille


Terveellisten valintojen tekeminen itselle ja perheelle voi olla hyvin hämmentävää. Tavoitteenamme on tarjota asianmukaista tietoa näiden valintojen tekemiseksi. Uskomme, että tarjoamalla helposti ymmärrettävää ravitsemustietoa kaikista tuotteistamme, saavutamme tavoitteemme. Tuotteissamme olevilla pakkausmerkinnöillä haluamme auttaa sinua saavuttamaan tasapainoisen ruokavalion.
Kutsumme sitä nimellä Nestlé Nutritional Compass® - Ravitsemustietoa kuluttajille ja se on esillä Nestlén tuotteissa maailmanlaajuisesti. Alla esimerkki Nestléltä Iso-Britanniasta.

Ravitsemustietoa

Tieto on yhdenmukaisessa muodossa, mikä helpottaa energian, proteiinin, hiilihydraattien ja rasvan määrän vertailua eri tuotteissa. Tiedot on annettu 100g/ml:ä ja normaalia annoskokoa kohden. Lisäksi jokainen tuotemerkki voi lisätä tietoa mm. kuitujen, natriumin, sokerin ja tyydyttyneiden rasvahappojen määrästä niin halutessaan.

Good to know

Pähkinänkuoressa tämä osio tarjoaa tuotteesta tärkeimmät ravitsemustiedot. Se voi olla tuotteen johonkin ainesosaan liittyvää tietoa tai se voi nostaa esille julkisen huolenaiheen esim. tuotteen sisältämän rasvan, sokerin tai suolan määrän.

Good to remember

Tämä osio tarjoaa vinkkejä, neuvoja ja tietoa tuotteesta esim. kuinka sisällyttää elintarvike osaksi tasapainoista ruokavaliota.