Maatalouden kehitys

Franco Rodriguez
Maatalous: agronomi Liliana Franco Rodriguez (oik.) perehdyttää kolumbialaista kahvinviljelijää Luis Alfonso Ángel Jaramilloa Nespresson kestävään laatuohjelmaan AAA.

Sisältö

Maatalous työllistää kolmasosan maailman työtätekevästä väestöstä. Kolme neljäsosaa maailman köyhistä asuu maaseudulla.
Nestlé käyttää n. 16,6 miljardia euroa (noin 20,4 miljardia Sveitsin frangia) vuosittain raaka-aineisiin ja tekee yhteistyötä n. 540 000 maanviljelijän kanssa auttaakseen heitä lisäämään tuottavuutta, suojelemaan ympäristöä ja kohottamaan elintasoaan.

Kehitysmaissa n. 3.4 miljoonaa ihmistä työskentelee osana Nestlén toimitusketjua. Toiminnallamme voi näin olla pitkäaikaisia vaikutuksia kehitysmaiden talouteen, ympäristön kehittämiseen ja elinoloihin. Ilmastonmuutos ja lapsityövoiman käyttö ovat haasteita, joita kohtaamme myös näissä maissa.

Tavoitteemme

Tavoitteemme on parantaa maaseudun asukkaiden elinoloja, edistää paikallistalouksien myönteistä kehitystä ja turvata raaka-aineiden saatavuus sekä laatu. Näihin tavoitteisiin pyrimme edistämällä maaseudun kehitystä, paikallisen työvoiman käyttöä ja kestäviä tuotantokäytäntöjä sekä suorilla ostoilla pienviljelijöiltä ja välittäjiltä.

Toimenpiteitä

Tuemme tavarantoimittajiamme antamalla heille teknistä apua, tietotaitoa sekä lainoja. Lisäksi varmistamme, että tavarantoimittajat toimivat vastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja noudattavat Nestlén hankintatoimen eettisiä ohjeita (Nestlé Supplier Code). 

Periaatteemme on, että valmistamme tuotteita suoraan niissä maissa, mistä hankimme hyödykkeitä, aina kun se on mahdollista. Nykyään puolet tuotantolaitoksistamme sijaitsee kehitysmaissa, pääasiassa maaseudulla, ja työllistävät suoraan yli 200 000 ihmistä.

Saavutuksemme 

Olemme lisänneet tavarantoimittajiemme ja maanviljelijöiden koulutusta. Tuemme kaakaoteollisuutta The Cocoa Plan -vastuullisuusohjelman kautta. Olemme sitoutuneet tukemaan kahvin ja kaakaon viljelyn tieteellistä tutkimusta. Olemme myös sitoutuneet kehittämään palmuöljyä koskevia ohjeitamme.

Yhteenveto:

  • Lisäarvo Nestlélle: parempilaatuisten materiaalien toimituksen turvaaminen; hankintakulujen alentaminen; kuluttajien suosimat tuotteet; kannattava kasvu
  • Lisäarvo yhteiskunnalle: neuvonta ja tekninen asiantuntijuus; suuremmat viljelmät; parempilaatuiset sadot; kasvaneet tulot; lisääntynyt työllisyys ja taloudellinen kehitys; kuluttajien tietoisuus, että tuotteet ovat turvallisia, laadukkaita ja tuotettu kestävän kehityksen periaatteella