Vesi

Kaikki tarvitsevat puhdasta vettä. Ihmisten vedenkäyttö on kuitenkin lisääntynyt viime vuosikymmenien aikana, ja maailman vesivarat uhkaavat ehtyä.
Maailmassa 700 miljoonan ihmisen arvioidaan kärsivän vesipulasta. Sen vuoksi käytämme vettä mahdollisimman vähän ja kierrätämme sitä. Olemme esimerkiksi kehittäneet maidonjalostukseen keskittyvän tehtaan, joka pystyy toimimaan täysin ilman pohjavettä. Ensimmäinen tällainen tehdas avattiin Meksikossa vuonna 2014, ja vastaavia ”nollavesitehtaita” on suunnitteilla myös muualle. Meillä on myös kaksi nollavesitehdasta Brasiliassa.
Kannustamme myös yhteistyökumppaneitamme käyttämään vettä vastuullisesti. Maatalouteen kuluu noin 70 prosenttia maailman vesivaroista. Siksi autamme erityisesti maanviljelijöitä käyttämään vettä säästeliäästi. Koulutamme viljelijöitä käyttämään tehokkaita kastelumenetelmiä ja tarjoamme paremmin kuivuutta kestäviä kaakao- ja kahvipuun taimia.
Olemme aktiivinen toimija monissa, tärkeissä veden säästämiseen keskittyvissä projekteissa. Näitä ovat esimerkiksi Alliance for Water Stewardship, YK:n Global Contact CEO Water Mandate, 2030 Water Resource Group ja Stockholm International Water Institute. Nestlé on myös palkittu arvostetulla Stockholm Industry Water Awardilla.
Vedenkäyttömme on aina linjassa paikallisten säädösten, asetusten ja lakien kanssa. Nestléltä kysytään usein veteen, veden pullottamiseen ja vedenkäyttöön liittyvistä kysymyksistä ja voit lukea vastaukset alla olevista kysymyksistä.