NESCAFÉ Plan

 

Nykymaailmassa yritysten on tunnettava tarkasti toimintansa vaikutukset ympäristöön ja yhteiskuntaan.
Nestlé on aloittanut Nescafé Plan -ohjelman vastuullisesti tuotetun kahvin saatavuuden varmistamiseksi. Nescafé Plan on maailmanlaajuinen kestävän kehityksen ohjelma, jolla tuemme eettisesti ja ekologisesti kestävää viljelyä, tuotantoa, jakelua ja kulutusta. Lue lisää Nescafén kotisivuilta.
Investoimme NESCAFÉ Plan -ohjelman toimenpiteisiin
335 miljoonaa euroa
vuosina 2011-2020
Yhteistyökumppanimme:
Rainforest Alliance-, Sustainable Agriculture Network (SAN)- ja Common Code for the Coffee Communityn (4C)

Elinkaariajattelu vähentää ympäristövaikutuksia

Osa NESCAFÉ Plan -ohjelmaa on myös tuotteen elinkaarianalyysi. Sovellamme sitä ISO 14040/44 -järjestelmän mukaisesti koko tuotantoketjussa, jotta voimme tunnistaa eri ympäristövaikutusten keskinäiset yhteydet. Emme esimerkiksi halua vähentää tuotteen hiilidioksidipäästöjä, jos vedenkäyttö tuotannossa lisääntyy.

Pikakahvin ympäristövaikutukset

Elinkaarianalyysi on paljastanut, että pikakahvin käytöllä on kotitaloudessa valmistustavan ansiosta pienemmät ympäristövaikutukset kuin suodatinkahvilla. Elinkaariajatteluun Nestléllä kuuluu niin pakkauskoon optimointi, uusiutuvien luonnonvarojen käyttö kuin myös kierrätys. Pakkausmerkintämme noudattavat kansainvälisiä standardeja (mm. ISO 14 021).

Pakkausmateriaalien ympäristövaikutusten minimointi

Lisäksi olemme pyrkineet minimoimaan pakkausmateriaalin ympäristövaikutukset. Olemme esimerkiksi pienentäneet lasipurkkien painoa ja lisänneet kierrätyslasin käyttöä purkeissa.