Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Lukuaika:
3
Minute(S)

Robert Auselius, Suomen Nestlén maajohtaja

Merkittävänä globaalina liike-elämän toimijana ja toimialansa johtavana yrityksenä Nestléllä on velvollisuus, mutta myös ainutlaatuinen mahdollisuus tarjota ratkaisuja ilmastonmuutoksen aiheuttamiin haasteisiin. Kehitämme niitä yhteistyössä hankintaketjumme toimijoiden sekä muiden sidosryhmien kanssa.

Ilmastonmuutos.

Kyse ei ole jostakin kaukaisesta ilmiöstä, joka koskettaa lapsiamme ja lastenlapsiamme. Vaikutukset ovat nähtävissä jo nyt. Säätilan ääri-ilmiöt ovat yleistyneet. Kuivuus uhkaa elintärkeiden ruokakasvien viljelyä. Merten pinnannousu vaikuttaa väistämättömältä.

Nestlén ilmastotyö perustuu tieteellisesti asetettuihin tavoitteisiin (science-based targets). Olemme sitoutuneet nollaamaan ilmastopäästömme vuoteen 2050 mennessä. Syyskuussa allekirjoitimme  Business Ambition 1.5°C -sitoumuksen, joka perustuu Pariisin ilmastosopimuksen kunnianhimoisimpaan tavoitteeseen rajoittaa maapallon lämpötilannousu 1,5 asteeseen.

Toimenpiteemme tuottavat mitattavia tuloksia.

Olen erityisen ylpeä Turun-tehtaamme saavutuksista. Turussa sijaitsevasta lastenruokatehtaastamme tuli viime vuonna Nestlén toinen nollapäästöinen tuotantolaitos Europassa. Tehdas hankkii höyryvoiman paikalliselta biopolttolaitokselta ja käyttää tuuli- ja vesivoimalla tuotettua uusiutuvaa sähköä. Tehdas ei myöskään tuota yhtään kaatopaikkajätteitä, mikä tekee siitä Nestlén toisen tuplanollatehtaan. Toinen sijaitsee Ruotsissa. Osana ilmastotyötämme lisäämme myös kasvipohjaisten ruokien tarjontaa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Suomessa kasvispohjaiset tuotteemme löytyvät Hälsans Kök -brändin alta.

Myös muualla tapahtuu. Nestlé ilmoitti nimittäin vastikään liittyneensä mukaan New Plastics Economy –projektin pääkumppaniksi. Tämä vie meitä eteenpäin kohti kiertotalousajatteluun perustuvaa muovien käyttöä.

Michiel Kernkamp, Nestlé Nordicsin toimitusjohtaja, piti äskettäin puheenvuoron yritysjohdon ja vastuullisuusasiantuntijoiden Climate Leaders Forumissa Helsingissä. Michiel Kernkap kuvasi alustuksessaan Nestlén vastuullisuustyötä ja sen tavoitteita sekä sitä, miten tavoitteisiin pyritään yhteistyössä arvoketjun toimijoiden kanssa.

Omalta osaltamme olemme sitoutuneita muun muassa käyttämään sataprosenttisesti uusiutuvaa sähköä tuotantolaitoksissamme, varastotiloissamme sekä toimistoissamme. Toimitusketjussamme teemme yhteistyötä viljelijöiden kanssa viljelyalueiden kasvukunnon parantamiseksi.

Huolehdimme metsävaroista istuttamalla puita ja lisäämällä metsien monimuotoisuutta.
 
Ajattelussamme ja käyttäytymisessämme vaaditaan merkittäviä muutoksia, jotta pystymme rajoittamaan ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen. Me Nestléllä olemme sitoutuneita tähän muutokseen ja toimimme sen mukaisesti. Mutta mukaan tarvitaan kaikkia: yksilöitä, yrityksiä, muita organisaatioita – ja hallituksia.

Minulla on kolme lasta. Monilla teistä on yksi tai useampi. Vanhemman roolissa tunnen vahvasti, että meidän pitää muuttua. Tänään. Mitä enemmän teemme joka päivä, sitä nopeammin muutos tapahtuu. Uskon, että yhdessä voimme rakentaa paremman tulevaisuuden.