Sort results by
Sort results by

Siirtyminen ilmastoystävällisempään kuljetukseen

truck

Pyrimme Nestléllä vähentämään tuotteidemme kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä siirtämällä niitä pois maanteiltä. Siirrymme myös vaihtoehtoisiin polttoaineisiin ja sähkökuorma-autoihin silloin, kun se on mahdollista. Helsingborgissa toimiva kahvimerkkimme Zoégas on lokakuusta 2020 lähtien käyttänyt sähköautoa kaikkiin kahvikuljetuksiin tehtaalta jakeluvarastoon. Vaihto vähentää päästöjä 40%:lla Zoégas-kahvinkuljetuksissa Ruotsissa.

Vuoden 2021 aikana kaikkien Zoégas-kuljetusten odotetaan olevan täysin hiilineutraaleja. Yhteistyössä PostNord TPL: n kanssa tehtävä investointi kestävään kuljetukseen on Zoégasille tärkeä askel kohti toimintaa, jolla ei ole ympäristövaikutuksia. ”Toivomme, että tämä investointi johtaa kestävämpään ja tehokkaampaan kuljetusjärjestelmään. Pitkällä aikavälillä haluamme kaikkien ajoneuvojemme olevan täysin päästöttömiä, ja tämä on tärkeä askel sillä tiellä,” sanoo Zoégasin tehtaanjohtaja Louise Juul Østergaard.

Norja on johtavassa asemassa sähköliikenteessä, ja vuonna 2020 siitä tuli ensimmäinen maa, jossa sähköautojen myynti ohitti bensiini-, diesel- ja hybridimoottoreita käyttävien ajoneuvojen myynnin. Nestlé osallistuu maan sähköiseen vallankumoukseen ja on aloittanut autokannan muutoksen täysin sähköiseksi. ”Yhdistelmä julkisia kannustimia päästöttömien ajoneuvojen myynnin edistämiseksi, hyvin kehittynyt latausverkosto ja uusien pitkän kantaman sähköautomallien tulo tukee strategiaamme ja tekee sähköautoista oikean valinnan Norjassa. Kenttämyyntimme käy päivittäin ruokakaupoissa eri puolilla maata. Norja on pitkä maa, ja sen johdosta he viettävät paljon aikaa tiellä. Siirtymällä sähköautojen käyttöön voimme saavuttaa tavoitteemme autokuljetusten hiilidioksidipäästöjen poistamisesta vuoteen 2025 mennessä,” sanoo Nestlén Norjan kenttämyyntipäällikkö Ole Evje.