Sort results by
Sort results by

Nescafé Plan auttaa turvaamaan kahvisadon ilmastonmuutoksen aiheuttamilta haasteilta

NESCAFÉ Plan
Ilmastonmuutos vaikuttaa myös kahvintuotantoon. Saatavuuden takaamiseksi kahvi on tuotettava ekologisesti ja kestävästi.

Aamu alkaa kahvikupillisella – mutta tuleeko niin käymään myös tulevaisuudessa? Tämä, arkinen havainto johdattaa kupin reunalta suuremman asian äärelle.

Kahviviljelmillä on menossa kamppailu ilmastonmuutoksen aiheuttamia ongelmia vastaan. Ilmastonmuutoksen vaikutuksesta lämpötilat nousevat ja sademäärät vähenevät, eivätkä kahvipensaat pidä liian kuumasta ilmasta. Myös kahvinviljelyyn käytetty maa-ala tulee pienenemään.

– Yllättävät sääolosuhteet voivat olla kahvinviljelijälle katastrofi. Odottamaton sade voi tuhota koko sadon ja laadukkaan sadon saaminen tulevaisuudessa on vaakalaudalla, toteaa Nestlén kahviostaja Minette Rosén.

Viljelijöiden harmeina ovat myös ikääntyvät kahvipuut ja kasvitaudit sekä vaihtelevat hinnat.

Nescafé Plan vastaa haasteeseen

Me Nestléllä haluamme olla mukana varmistamassa, että kahvin viljely on kannattava elinkeino myös jatkossa. Meillä on maailmanlaajuinen kestävän kehityksen Nescafé Plan -ohjelma, jolla tuetaan eettisesti ja ekologisesti kestävää viljelyä, tuotantoa, jakelua ja kulutusta. Nescafé Plan -ohjelma tähtää ensisijaisesti siihen, että kahvinviljelyn vaikutukset ympäristöön ja yhteiskuntaan ovat kestävällä pohjalla.

Kahvinviljelijöitä koulutetaan esimerkiksi parempiin viljelykäytäntöihin, tilojen kannattavuuden parantamiseen sekä ilmastonmuutokseen sopeutumiseen. Heille tarjotaan myös esimerkiksi tietoa siitä, miten torjua kahvipensaisiin iskeviä tauteja.

– Teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa ja koulutamme alalle myös naisia, Rosén sanoo.

Yhteistyötahoja ovat muun muassa Rainforest Alliance-, Sustainable Agriculture Network (SAN)- sekä Common Code for the Coffee Community (4C) -järjestöt.

Osana vastuullisuusohjelmaa Nestlé on sitoutunut investoimaan kahvinviljelyä edistäviin toimenpiteisiin 335 miljoonaa euroa vuosien 2011–2020 aikana.