Takaisin tarinoihin
2 minuuttia

Tänä kesänä yhä useamman takapihalta saattaa nousta grillattavien kasvisruokien tuoksu. Ne tuovat herkullista vaihtelua niille, jotka haluavat lisätä kasvisten tai vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan. Lisukkeeksi lautaselle voi laittaa esimerkiksi kesäistä salaattia tai grillissä paistettuja kasvisklassikkoja kuten maissia tai herkkusieniä. Ne maistuvat usein myös perheen pienemmille.

Lihaa muistuttavat tuotteet ovat kasvattaneet suosiotaan. Esimerkiksi Hälsans Kök -kasvistuotteiden myynti on kasvanut Ruotsissa 12 prosenttia viime vuodesta ja menestyksen odotetaan jatkuvan tänäkin vuonna. Myös Suomessa nämä tuotteet ovat suosittuja. ”Kasvisruoka on trendikkäintä tänä vuonna ja yhä useampi suunnittelee lisäävänsä kasvisvaihtoehtoja sekä arkeen että juhlaan”, kertoo Hälsans Kökin markkinointipäällikkö Johannes Erlandsson.

Poimi helpot vinkit kesän grillihetkiin alla olevista resepteistä ja nauti kesästä kevyemmin:

 

 

 

GRILLATUT BURGERIT JA LEHTIKAALISALAATTI

 

  • 1 paketti Hälsans Kök pihvejä
  • 150 g lehtikaalia
  • 0.5 tl sitruunamehua
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • puolikas punasipuli
  • puolikas sitruuna

 

  1. Puhdista ensin lehtikaali ja poista kovimmat osat. Laita lehtikaali kulhoon yhdessä sitruunamehun, oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Sekoita salaatti.
  2. Grillaa pihvejä, kunnes ne ovat kauniin värisiä.
  3. Puolita pihvit ja laita ne lehtikaalin päälle, lisää punasipuli ja sitruunaviipaleet.

 

GRILLATUT FALAFELIT VARTAASSA

 

  • 1 paketti Hälsans Kök Falafelia
  • 1 sitruuna
  • 1 kourallinen persiljaa
  • 250 g kikherneitä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl tahinia
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • 1 dl öljyä
  1. Tee ensin hummus: Huuhtele kikherneet ja laita ne yleiskoneeseen hienonnetun valkosipulin, sitruunamehun, suolan, tahinin, juustokuminan ja öljyn kanssa. Lisää öljyä, kunnes saat haluamasi koostumuksen.
  2. Pujota falafelit ja sitruunaviipaleet cocktailtikkuun ja laita grilliin.
  3. Ripottele falafelien päälle silputtua persiljaa ennen tarjoilua.

 

MAKKARAPAKETTI KESÄKURPITSAN JA PAPRIKAN KERA

 

  • 2 pakettia Hälsans Kök Soijanakkeja
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl pippuria
  • 1 persiljaa

 

  1. Huuhtele ja leikkaa kaikki kasvikset. Suikaloi paprikat ja viipaloi kesäkurpitsa. Viipaloi soijanakit. Sekoita nakit, kasvikset, oliiviöljy, suola ja pippuri kulhossa.
  2. Leikkaa 2 foliopalaa ja taita kaksin kerroin. Laita nakit ja kasvikset foliolle ja taita ympäriltä tiiviiksi paketiksi.
  3. Laita foliopaketti grilliin n. 25–30 minuutiksi, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja nakit kuumia. Käännä pakettia n. 15 minuutin jälkeen.
  4. Avaa makkarapaketti ja ripottele päälle tuoretta persiljaa.