Takaisin tarinoihin
2 minuuttia

Tänä kesänä yhä useamman takapihalta saattaa nousta grillattavien kasvisruokien tuoksu. Ne tuovat herkullista vaihtelua niille, jotka haluavat lisätä kasvisten tai vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan. Lisukkeeksi lautaselle voi laittaa esimerkiksi kesäistä salaattia tai grillissä paistettuja kasvisklassikkoja kuten maissia tai herkkusieniä. Ne maistuvat usein myös perheen pienemmille.

Lihaa muistuttavat tuotteet ovat kasvattaneet suosiotaan. Esimerkiksi Hälsans Kök -kasvistuotteiden myynti on kasvanut Ruotsissa 12 prosenttia viime vuodesta ja menestyksen odotetaan jatkuvan tänäkin vuonna. Myös Suomessa nämä tuotteet ovat suosittuja. ”Kasvisruoka on trendikkäintä tänä vuonna ja yhä useampi suunnittelee lisäävänsä kasvisvaihtoehtoja sekä arkeen että juhlaan”, kertoo Hälsans Kökin markkinointipäällikkö Johannes Erlandsson.

Poimi helpot vinkit kesän grillihetkiin alla olevista resepteistä ja nauti kesästä kevyemmin:

 

 

 

 

GRILLATUT BURGERIT JA LEHTIKAALISALAATTI

 

  • 1 paketti Hälsans Kök pihvejä
  • 150 g lehtikaalia
  • 0.5 tl sitruunamehua
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • puolikas punasipuli
  • puolikas sitruuna

 

GRILLATUT FALAFELIT VARTAASSA

 

  • 1 paketti Hälsans Kök Falafelia
  • 1 sitruuna
  • 1 kourallinen persiljaa
  • 250 g kikherneitä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl tahinia
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • 1 dl öljyä

 

MAKKARAPAKETTI KESÄKURPITSAN JA PAPRIKAN KERA

 

  • 2 pakettia Hälsans Kök Soijanakkeja
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl pippuria
  • 1 persiljaa