Sort by
Sort by

Jokaisella on oikeus puhtaaseen juomaveteen, mutta monella sitä ei ole saatavilla.  Tällä hetkellä yli 2 miljardia ihmistä elää ilman puhdasta juomavettä. YK arvioi, että juomaveden maailmanlaajuinen kysyntä ylittää olemassa olevat vesivarannot jopa 40 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Väestön kasvaessa ja ilmastonmuutoksen edetessä ei ole mahdollista taata ruoka- ja hygieniatarpeita kaikille.

Yhdessä ratkaisun löytämiseksi

Yrityksillä on suuri vastuu taata puhtaan veden saanti tulevaisuudessa.  Konkreettinen esimerkki tästä työstä on maailmanlaajuinen Alliance for Water Stewardship (AWS) -yhdistys, joka edistää puhtaan juomaveden vastuullista käyttöä. Tämä hyödyttää paikallisia yhteisöjä sosiaalisesti ja taloudellisesti, ja varmistaa vesijärjestelmien kestävyyden.

Myös Nestlé haluaa ottaa vastuun siitä, ettei vesi loppu. Kutsumme kaikkia osallistumaan toimintoihin ja toimenpiteisiin, jotka voivat taata puhtaan veden tuleville sukupolville. 

Nestlé Waters sertifioi kaikki tehtaansa AWS-standardien mukaisesti ennen vuotta 2025. Tähän mennessä kahdeksan tehdasta on jo sertifioitu. Nestlellä on käynnissä useita hankkeita Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa paikallisten vesiongelmien ratkaisemiseksi.

Vesifoorumi

Maailman vesiongelmista keskustellaan säännöllisesti eri foorumeilla ympäri maailmaa. Esimerkiksi joka kolmas vuosi kokoontuvassa Maailman vesifoorumissa (World Water Forum) etsitään kestäviä ratkaisuja, jotka voivat taata tulevaisuuden vesitarpeet. Konferenssi pidettiin vuonna 2018 Brasiliassa, ja Nestlé osallistui tähän foorumiin.
Lisäksi Tukholmassa vuosittain järjestettävä World Water Week käsittelee veteen liittyviä maailmanlaajuisia haasteita. Nestlé osallistui Tukholmassa 26.-31.8.2018 pidettyyn tapahtumaan.

Toinen aloite puhtaan veden varmistamiseksi on 2030 Water Resources Group, jonka tehtävänä on edistää YK: n kestävän kehityksen tavoitteita. Yksi esimerkki tästä on äärimmäisen köyhyyden vähentäminen suojelemalla ekosysteemejä.
Puhtaan veden turvaamiseksi on tärkeää tehdä yhteistyötä alueellisten sidosryhmien ja toimijoiden kanssa. Yhdessä tekemällä voimme saavuttaa paljon enemmän.
Lisätietoja Nestlén sitoumuksista vastuulliseen vedenkäyttöön ja toimenpiteisiin veden kulutuksen vähentämiseksi (englanniksi) täällä ja täällä.