Sort by
Sort by

Nestlé yleisurheilukoulu kehittää lasten yleisurheilun laatua ja valmentajien osaamista

N4HK Finland
Uutiset

Yleisurheilun lasten valmennustoimintaa uudistetaan ja laatua terävöitetään uudella Nestlé yleisurheilukoulu -konseptilla. Uudistus perustuu Suomen Urheiluliiton (SUL) ja Nestlén kolmivuotiseen yhteistyösopimukseen, joka kattaa vuodet 2024–2026.

Nestlé yleisurheilukoululla kehitetään erityisesti alle 9-vuotiaiden harjoitustoiminnan laatua ja valmentajien osaamista. Tarjoamme seuroille valmiita toimintamalleja ja lapsille kotiharjoituksia, joilla haastetaan koko perhe liikkumaan, sanoo SUL:n valmennusosaamisen kehittäjä Tanja Niemi.

– Innostavat ja motivoivat lasten yleisurheiluharjoitukset ovat yleisurheilun kivijalka. Se on kasvualusta tulevaisuuden aktiiviliikkujille ja huippu-urheilijoille. Olemme iloisia, että pystymme yhdessä Nestlén kanssa uudistamaan ja kehittämään sitä.

Nestlé yleisurheilukoulu jatkaa SUL:n ja Nestlén vuosikymmenen mittaista yhteistyötä, jota aiemmin tehtiin koulujen Nestlé for Healthier Kids -iltapäiväkerhotoiminnan puitteissa.

Yhteistyöllä SUL:n kanssa olemme kannustaneet lapsia terveellisiin elämäntapoihin jo 10 vuoden ajan. Nyt otamme yhteistyössä uuden askeleen. Hyvin suunnitellulla Nestlé yleisurheilukoululla tuomme lasten yleisurheilukoulutoimintaan tuoreen otteen, joka myös haastaa koko perhettä mukaan lapsen harrastukseen, sanoo Suomen Nestlén­ viestintäpäällikkö Nina Hannola.

Kuinka Nestlé yleisurheilukoulu toimii?

Nestlé­ yleisurheilukoulun toiminnan suuntaviivat on kirjattu yleisurheilukouluohjaajan käsikirjaan, josta kokenut valmentaja saa uusia ideoita ja uudempi valmentaja valmiit tuntisuunnitelmat yleisurheilukouluharjoituksiin. Yleisurheilukoululaisille on tehty yleisurheilukouluvihkonen, joka sisältää monenlaista materiaalia, kuten kotiharjoitusohjeita, kaverisivut ja vinkkejä terveelliseen ravitsemukseen.

– Ohjaajan materiaalissa on monenlaisia ohjeita ja vinkkejä aina yleisurheilun perusasioista joukkuemaiseen harjoitteluun ja harjoituksen lopetukseen tavalla, jolla kasvatetaan ryhmän sisäistä yhteenkuuluvaisuutta. Lasten yleisurheilu on monissa seuroissa joukkuemaista, vaikka yksilölajista onkin kyse, Niemi kertoo.

– Kotiharjoituksissa annetaan lapsille ideoita yleisurheilu- ja perusliikuntataitojen harjoitteluun kotona yksin ja yhdessä perheen kanssa. Kotiharjoituksien yhtenä tavoitteena on lisätä lasten yleisurheiluharjoittelun kokonaismäärää vastaamaan Hätäilemättä Huipulle -urapolun lapsuusvaiheen suosituksia.

LISÄTIEDOT:

Tanja Niemi

Valmennusosaamisen kehittäjä

Suomen Urheiluliitto

040 525 9518

[email protected] 

Nina Hannola

Viestintäpäällikkö

Suomen Nestlé

040 1841827

[email protected]