Sort by
Sort by

Vesi

Color Box Html

 

Kaikki tarvitsevat puhdasta vettä. Ihmisten vedenkäyttö on kuitenkin lisääntynyt viime vuosikymmenien aikana, ja maailman vesivarat uhkaavat ehtyä.
Vastuullinen vedenkäyttö on tärkeä osa liiketoimintaamme.

Voimme jatkaa toimintaamme vain, jos asiakkaillamme, työntekijöillämme, alihankkijoillamme ja tuotantolaitoksillamme on saatavilla puhdasta vettä. Jokaisella on oikeus puhtaaseen veteen.

Maailman Terveysjärjestö WHO:n mukaan jokaisella tulisi olla päivittäin saatavilla 50-100 litraa puhdasta ja turvallista vettä. Tuemme tätä näkemystä täysin.

Vastuullinen vedenkäyttö on tärkeä osa liiketoimintaamme.

Elintarvikkeiden valmistamiseen tarvitaan vettä

 

Tarvitsemme puhdasta vettä elintarvikkeiden valmistamiseen. Käytämme vettä esimerkiksi, kun käsittelemme raaka-aineita, puhdistamme ja viilennämme laitteita, huolehdimme hygieniasta ja pullotamme juomavettä.

 

Vesivarojen suojelu vaatii yhteistyötä

 

Mielestämme kaikkien on käytettävä vettä vastuullisesti. Veden riittävyyden turvaaminen vaatii yhteistyötä päättäjien, yritysten ja kansalaisjärjestöjen välillä.

 

Kannustamme myös yhteistyökumppaneitamme käyttämään vettä vastuullisesti. Maatalouteen kuluu noin 70 prosenttia maailman vesivaroista. Siksi autamme erityisesti maanviljelijöitä käyttämään vettä säästeliäästi. Koulutamme viljelijöitä käyttämään tehokkaita kastelumenetelmiä ja tarjoamme paremmin kuivuutta kestäviä kaakao- ja kahvipuun taimia.
Olemme aktiivinen toimija monissa, tärkeissä veden säästämiseen keskittyvissä projekteissa. Näitä ovat esimerkiksi Alliance for Water Stewardship, YK:n Global Contact CEO Water Mandate, 2030 Water Resource Group ja Stockholm International Water Institute. Nestlé on myös palkittu arvostetulla Stockholm Industry Water Awardilla.
Vedenkäyttömme on aina linjassa paikallisten säädösten, asetusten ja lakien kanssa. Nestléltä kysytään usein veteen, veden pullottamiseen ja vedenkäyttöön liittyvistä kysymyksistä ja voit lukea vastaukset alla olevista kysymyksistä.

Lue lisää Tarinat & ideat -sivuiltamme: