Sort by
Sort by

Ruokahävikki kuriin: kiinnitä huomio pieniin valintoihin arjessa

Ruokahävikki kuriin: kiinnitä huomio pieniin valintoihin arjessa
Tiesitkö, että lähes kolmannes maailmassa tuotetusta ruoasta päätyy roskiin? Suomessa ruokahävikkiä syntyy 20-25 kiloa henkeä kohden. Suuri osa roskiin päätyvästä ruoasta olisi vielä syömäkelpoista.

Keinoja hävikin ehkäisemiseksi ovat esimerkiksi ruokaostosten suunnittelu, tehokas varastointi esimerkiksi pakastamalla ja pakkausselosteiden tarkempi syynäys: parasta ennen -merkintä ei tarkoita aina viimeistä käyttöpäivää. Lue tästä aiheesta lisää Eviran sivuilta.

Myös elintarvikeyrityksillä on suuri vastuu ruokahävikin torjumisessa. Tuotannon järkevä suunnittelu ja pakkausten kehittely ovat askelia kohti pienempää hävikkiä, ja Nestlé pyrkii jatkuvasti ratkaisemaan tätä ongelmaa. Olemme esimerkiksi vuodesta 2007 lähtien vähentäneet tehtailtamme kaatopaikoille joutuvan jätteen määrää jopa 88 prosenttia. Lisätietoa täältä.

Nestlén Pohjoismaiden johtaja Michiel Kernkamp kantaa myös huolta ruokahävikin määrästä ja on puhunut hävikin vähentämisestä viimeksi Kööpenhaminassa järjestetyssä World Food Summit –tapahtumassa sekä Tukholmassa järjestetyssä EAT Stockholm Food Forumissa.

Miten sinä ehkäiset ruokahävikkiä arjessasi? Kerro siitä meille Facebook-sivuillamme.