Sort by
Sort by

Nestlé siirsi työpaikkaliikunnan digitaaliselle alustalle

Julia Laursen
Työntekijöiden hyvinvointi on tärkeää Suomen Nestlélle, minkä vuoksi heitä kannustetaan harrastamaan liikuntaa myös työpäivän aikana. Työpaikoilla on liikuttu yhdessä NCouragers-ohjelman tahtiin, ja koronakriisin aikana harjoitusohjelma on siirtynyt digitaaliselle alustalle.

NCouragers-harjoitusohjelma on Nestléllä käytössä kaikissa Pohjoismaissa. Kun toimistot suljettiin maaliskuussa ja ihmiset siirtyivät etätöihin, Nestlé päätti tuoda NCouragersin digitaalisesti työntekijöidensä koteihin.

Tämä on tehty yhteistyössä tanskalaisen Pleaz-startup-yrityksen kanssa.

”Pleazin digitaalisen alustan ansiosta pystymme tukemaan aktiivisia taukoja myös etätöissä. Liikuntaa voi harrastaa joko yksin kotitoimistolla tai virtuaalisesti työkavereiden kanssa”, kertoo Nestlén ravitsemus- ja hyvinvointiasiantuntija  Julia Neergaard Laursen, joka johtaa NCouragers-ohjelmaa.

”Taukojumppa on meille kaikille tärkeää, sillä se tuo energiaa, ehkäisee kehon kipuja ja lisää työtyytyväisyyttä.”

Yhteinen liikuntahetki virtuaalikokouksen keskellä

Pleazin palveluun kirjauduttuaan jokainen Nestlén työntekijä löytää helposti senhetkisiin tarpeisiinsa sopivan aktiviteetin. Valikosta löytyy niin niska-selkäjumppaa kuin vauhdikkaampiakin kuvioita, ja rauhoittumista kaipaaville on tarjolla mindfulness-hiljentymishetkiä.

Harjoitukset voi tehdä yksin tai vaikkapa koko tiimin voimin kokouksen tauolla.

”Uusiin digitaalisiin järjestelmiin tottuminen vie tietysti aina vähän aikaa. Otimme Pleazin alun perin käyttöön tammikuussa, ja pian sen jälkeen jo kolmasosa työntekijöistämme Pohjoismaissa oli kirjautunut sisään. Suhtaudun tähän siis hyvin optimisesti”, Neergaard Laursen sanoo.

Pohjoismainen innovaatio herättää kiinnostusta ympäri maailman

Pleazin perustaja ja toimitusjohtaja Micki Kold Nagel on tyytyväinen yhteistyöhön Nestlén kanssa.

”On hienoa, että olemme onnistuneet luomaan Nestlélle sopivan alustan. Jatkamme sen kehittämistä yhteistyössä Nestlén ja innovatiivisen NCouragers-tiimin kanssa. Päämääränämme on rakentaa digitaalinen alusta, jota kaikki yrityksen työntekijät ympäri maailman voivat hyödyntää tauoillaan”, Micki Kold Nagel sanoo.

Myös Nestlén Pohjoismaiden markkinointijohtaja Michiel Kernkamp iloitsee yhteistyöstä, joka on auttanut siirtämään työntekijöiden kuntoilumahdollisuudet konttorilta kotitoimistoihin.

”Hienoja tuloksia tuottanut NCouragers-ohjelmamme istuu täydellisesti Pleazin alustalle. Yhteistyömme hedelmät saattavat hyvinkin olla hyödynnettävissä Nestléllä ympäri maailman. Olemme jo saaneet kyselyjä aiheesta muun muassa Guatemalasta, Brasiliasta ja Alankomaista”, Kernkamp kertoo.

Lue täältä lisää Pleazista.