Sort by
Sort by

Hyviä valintoja alusta alkaen

n4hk

On yksi asia opettaa lapsille opettaa, mikä on terveellistä ja mikä ei, mutta jokainen, jolla on lapsia, tietää, että on jotain aivan muuta saada heidät syömään terveellisesti.

"Vanhempana tiedän kaiken siitä, että teorian ja käytännön välillä ei ole aina yhteyttä", sanoo Nestlé Nordenin ravitsemuspäällikkö Per Frank. ”Tähän haasteeseen haluamme Nestléllä tuoda ratkaisuja. Haluamme innostaa terveellistä ja aktiivista elämäntapaa ja samalla tarjota tuotteita, jotka molemmat maistuvat hyvältä, ovat terveellisiä ja tehty kunnioittaen maapalloa ”, Frank sanoo.

Nestlé for Healthier Kids -aloitteen kautta yritys haluaa auttaa 50 miljoonaa lasta elämään terveellisemmin uoteen 2030 mennessä. Suomessa Nestlé tekee yhteistyötä Suomen yleisurheiluliiton kanssa, joka järjestää nyt seitsemättä vuotta urheilullisia iltapäiväkerhoja ympäri maata ja kouluissa tehtäviä aktiivisuushaasteita.

”Nestlé for Healthier Kids -aloite koskettaa monia aiheita, jotka ovat mielestämme tärkeitä kestävän tulevaisuuden varmistamiseksi. Kyse on liikunnasta, kyse on terveellisestä syömisestä lisäämällä ruokavalioon vihanneksia, hedelmiä, marjoja ja täysjyvätuotteita - ja tietoisuuden lisäämisestä siitä, että se, mitä syömme, vaikuttaa myös maapalloon, Per Frank sanoo.

Useiden vuosien ajan Nestlé on pyrkinyt parantamaan tuotteidensa ravintoarvoa vähentämällä suolan, sokerin ja tyydyttyneen rasvan määrää ja lisäämällä täysjyvätuotteita. Viime vuosina kasviperäisestä ruoasta on tullut yrityksen painopistealue.

“Punaista lihaa pitäisi olla helppo syödä vähemmän. Hälsans Kök -brändimme kautta tarjoamme kasviperäisiä makkaroita, nugetteja, hampurilaisia ja falafeleja vaihtoehtona lasten perinteisille suosikeille. Näin vanhempien on helpompi tutustuttaa lapsensa vaihtoehtoisille ja kestävämmille proteiinilähteille ”, Per Frank sanoo.