Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aitajuoksija Annimari Korte on Nestlé for Healthier Kids -ohjelman uusi lähettiläs

Nestlén ja Suomen Urheiluliiton Nestlé for Healthier Kids -yhteistyöohjelma tarjoaa vuosittain ilmaisia, liikunnallisia iltapäiväkerhoja 20 paikkakunnalla. Lapset saavat myös tietoa terveellisestä ruokavaliosta UKK-instituutin materiaaleista. Aitajuoksija Annimari Korte on Nestlé for Healthier Kids -ohjelman uusi lähettiläs.
Annimari Korte
Uutiset

Liikunnalliset iltapäiväkerhot ovat toimineet jo viiden vuoden ajan Suomessa. Vuosittain kerhoihin on osallistunut noin tuhat lasta ja jopa 11 000 lasta on saanut kannustusta liikuntaan koulujen aktiivisuushaasteissa. Ohjelmassa alakoululaiset osallistuvat iltapäiväkerhoihin, joissa opetellaan liikunnan perustaitoja: hyppäämistä, heittämistä ja juoksemista yleisurheilun keinoin. Lisäksi lapset saavat tietoa terveellisestä ruokavaliosta UKK-instituutin Terve koululainen -hankkeen suunnittelemista toiminnallisista tuokioista.

– Nestlé for Healthier Kids on kansainvälinen ohjelma. Se yhdistää kaikki pyrkimyksemme, joilla autamme vanhempia ja huoltajia kasvattamaan lapsistaan terveempiä. Se kattaa kaiken toimintamme tuotekehittelystä erilaisiin tukipalveluihimme.

Yhteistyössä urheiluseurojen kanssa edistämme liikunnan lisäämistä. Nestlé myös kehittää jatkuvasti tuotteitaan lisäämällä täysjyvän määrää ja vähentämällä sokeria, suolaa ja rasvaa, sanoo Nestlén Pohjoismaiden ravitsemus, terveys- ja hyvinvointipäällikkö Per Frank.

Ohjelman lähettiläänä aitajuoksija Annimari Korte vierailee iltapäiväkerhoissa tapaamassa lapsia sekä kannustaa lapsia liikkumaan ja syömään terveellisemmin omien sosiaalisen median kanaviensa kautta. Annimari toimii myös esikuvana ja tukena lapsille liikunnallisessa elämäntavassa.

– Koen tärkeänä edistää lasten liikunnallisuutta ja terveellisiä elämäntapoja. Tämä on upea mahdollisuus päästä tapaamaan lapsia, vaihtaa ajatuksia heidän kanssaan ja toimia innostajana. Odotan innolla tätä yhteistyötä, kertoo Annimari Korte.

Nestlén ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma Nestlé for Healthier Kids on ohjelman oman selvityksen mukaan tuonut toivottuja muutoksia alakoululaisten arkeen. Vuodesta 2014 lähtien Suomessa toteutetun ohjelman tavoitteena on ollut lisätä koululaisten liikkumista yleisurheilun kautta ja tietoa terveellisestä ravinnosta. Tähän tavoitteeseen on päästy, ilmenee UKK-instituutin tekemästä kyselystä vuonna 2018 kerhoihin osallistuneille lapsille. [1]

Kyselyyn vastasi 220 lasta kerhon päätteeksi. Lapsista 75% kertoi oppineensa uusia liikuntaan ja urheiluun liittyviä taitoja, 74% sanoi innostuneensa aiempaa enemmän vapaa-ajan liikunnasta, 66% kiinnostui yleisurheilusta ja 73% sanoi liikunnan olevan aiempaa hauskempaa. Kaikkiaan 89% vastanneista myös halusi jatkaa kerhoa, jos sellainen mahdollisuus olisi. Yli neljännes (27%) vastanneista koki ravintotottumuksensa muuttuneen kerhojakson aikana. Muutoksia syömisissään kertoneista 40% sanoi kasvisten syöntinsä lisääntyneen, 23% koki syövänsä yleisesti terveellisemmin ja 15% oli ryhtynyt valitsemaan terveellisempiä välipaloja.

[1] Lisätietoa kyselystä täältä.