Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Kahvin hankinta

kahvipapujen lastausta laivaan

 

Hankkimamme pavut päätyvät miljoonien kuluttajien kuppiin tuomaan iloa joka päivä.

Hankimme suurimman osan kahvistamme pienviljelijöiltä, ja se tekee heistä tärkeän osan kahvin toimitusketjua. Kahvin kysynnän jatkaessa kasvuaan, kahvinviljely-yhteisöt kohtaavat usein monenlaisia ja monimutkaisia taloudellisia, sosiaalisia ja kulttuurisia haasteita. Nestlén tarkoituksena on puuttua näihin haasteisiin, ja kehittää kahvin toimitusketjuja jatkuvasti.

 

Edistymisemme kohti vastuullisesti hankittua kahvia

Title
Kahvi on hankittu Nescafé Plan 2030- tai Nespresso AAA Sustainable Quality™ -ohjelman kautta

Subtitle
Prosenttiosuus

 

Kahvin toimitusketjujen kehittäminen

Nescafé-plan

Nescafé Planin 2030 kautta nopeutamme integroitua toimintasuunnitelmaa, joka tukee kahvitoimitusketjujemme inklusiivisempaa tulevaisuutta. Uudistava viljely on suunnitelman ytimessä: työskentelemme viljelijöiden kanssa auttaaksemme heitä omaksumaan uudistavia viljelykäytäntöjä, jotka samanaikaisesti pyrkivät vähentämään hiilidioksidipäästöjä, parantamaan viljelijöiden toimeentuloa ja luomaan paremmat sosiaaliset olosuhteet. Riippumattomat arvioinnit mittaavat näiden ohjelmien vaikutuksia ja auttavat parantamaan ymmärrystämme siitä, että mitkä käytännöt sopivat mihinkin ympäristöön.

Tukeudumme myös erilaisiin koulutusohjelmiin, jotka tukevat viljelijöiden taloudellista osaamista ja luovat tietopohjaa parhaisiin käytäntöihin.

Nespresso AAA Sustainable Quality™ -ohjelma

Nespresso AAA Sustainable Quality™ -ohjelma, joka lanseerattiin vuonna 2003 yhteistyössä Rainforest Alliancen kanssa, pyrkii mahdollistamaan korkealaatuista kahvia- samalla kun viljelijöiden ja heidän yhteisöjensä toimeentuloa parannetaan ja ympäristöä suojellaan.

Nespresso ja sen kumppanit pyrkivät istuttamaan 32 miljoonaa puuta kahvitilojen läheisyyteen yhdeksässä maassa vuoteen 2030 mennessä. Tämä on tärkeä osa Nespresson strategiaa, joka auttaa kahvinviljelijöitä sopeutumaan ilmastonmuutokseen ja puuttuu moniin ympäristöllisiin haasteisiin, kuten maaperän eroosioon, veden käyttöön ja lämpötilan vaihteluihin.

Lue lisää Nespresson eettisistä ja ympäristöllisistä toimista.

Kahvinviljelijät tarkastavat taimia

Kahvin toimitusketjujen läpinäkyvyys

Kahvipapujen hankintaketjujen läpinäkyvyyteen kiinnitetään jatkuvasti huomiota. Tiedämme, että on oleellista tietää, mistä pavut tulevat. Teemme yhteistyötä toimittajien ja viljelijöiden kanssa luodaksemme positiivista muutosta tukemalla heitä parantamaan käytäntöjään.

Nespresso julkaisee säännöllisesti Positive Cup –raportin, jossa kuvataan työtä kaikilla AAA-hankinta-alueilla. Vuonna 2023 Nescafé julkaisi Nescafe Plan 2030 edistymisraportin, ja suunnitelmissa on tehdä siitä vuosittainen julkaisu.

Viljelijöille uusia taitoja ja parempia taimia

Hyödynnämme eri asiantuntijoiden osaamista ympäri maailmaa kahvinviljelijöiden tukemisessa. Yli vuosikymmenen ajan olemme tukeneet viljelijöiden koulutusta parantaaksemme tilojen tuottavuutta ja kahvipapujen laatua, sekä kannustaneet heitä viljelemään erilaisia hyötykasveja. Tulonlähteiden monipuolistaminen auttaa vähentämään viljelijän taloudellista riskiä, parantamaan luonnon monimuotoisuuta ja kehittyneemmillä menetelmillä, kuten tehokkaammalla kastelulla voidaan puolestaan vähentää muita negatiivisia ympäristövaikutuksia.

Autamme myös kahvitilojen uudistamisessa jakamalla viljelijöille korkealaatuisia kahvipensaiden taimia. Teemme tiivistä yhteistyötä kahvinviljelijöiden kanssa ympäri maailmaa, kuten Brasiliassa, Kolumbiassa, Meksikossa, Filippiineillä ja Vietnamissa. Vuodesta 2010 lähtien olemme jakaneet yli 235 miljoonaa korkeasatoista ja taudinkestävää pensasta viljelijöille, ja tämä on puolestaan auttanut uudistamaan yli 130 000 hehtaaria kahviviljelmiä.

Uusien ja parempien kahvilajikkeiden kehittäminen on tärkeä osa toimintaamme. Lisätäksemme tuottavuutta, kestävyyttä ja laatua, tutkimus- ja jalostusohjelmamme on kehittänyt 15 uutta satoisempaa arabica- ja robusta-kahvilajiketta Meksikossa, Kolumbiassa, Ecuadorissa, Filippiineillä ja Thaimaassa. Meksikossa uudet kahvilajikkeet tuottavat 50% korkeampia satoja, mikä voi johtaa jopa 30%:n vähennykseen hiilijalanjäljessä.

Kahvista pidetään huolta

Oikeudenmukainen siirtymä uudistavaan viljelyyn

Kahvin kysyntä kasvaa jatkuvasti, ja siihen vastaaminen ilman harkittuja toimenpiteitä voi vaikuttaa haitallisesti paikallisiin, haavoittuviin ekosysteemeihin. Uusien kahvipensaiden istuttaminen uusille alueille voi aiheuttaa metsäkatoa, ja se voi lisäksi vähentää alueellista biodiversiteettiä, vahingoittaa elinympäristöjä ja voimistaa ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Sen sijaan että viljelisimme kahvia uusilla alueilla, Nestlé tekee yhteistyötä kahvinviljelijöiden kanssa auttaakseen heitä ottamaan käyttöön uudistavan viljelyn käytäntöjä nykyisten viljelysmaiden tehokkuuden parantamiseksi. Näihin menetelmiin kuuluvat lannoitteiden käytön optimointi, agroekologia ja kiertoviljely, jotka tukevat biodiversiteettiä, suojelevat vesistöjä ja parantavat satoa. Näillä toimilla meillä on edellytykset luoda kestävää ja oikeudenmukaista taloudellista hyötyä suoraan viljelijöille.

Autamme kahvinviljelijäyhteisöjä toteuttamaan uudistavia viljelykäytöntöjä useissa eri maissa, mukaan lukien niissä maissa, joista Nescafé hankkii 90% kahvistaan - Brasilia, Kolumbia, Norsunluurannikko, Honduras, Indonesia, Meksiko ja Vietnam. Osana Nescafé Plan 2030 –ohjelmaa, Nestlé sijoittaa kokonaisuudessaan yli miljardi euroa uudistavaan viljelyyn.

Mehiläisiä lisäämään tuottavuutta

Olemme työskennelleet mehiläisasiantuntijoiden kanssa Kolumbiassa ja Costa Ricassa selvittääksemme, voiko kotoperäisillä mehiläisyhdyskunnilla auttaa lisäämään kahvipensaiden tuottavuutta. Ubees-niminen start-up-yritys on kehittänyt reaaliaikaisen mehiläispesien ja pölytysasteiden seurantajärjestelmän, jota olemme käyttäneet uusissa mehiläispesissä Nespresson yhteistyökumppanitiloilla. Tulokset ovat olleet lupaavia; kahvipensaiden terveys ja tuottavuus on parantunut. Lisäksi viljelijät ovat myyneet saamaansa hunajaa ja saaneet lisätuloja tätä kautta.

Teollisuus antaa tunnustusta vastuullisesti hankkimallemme kahville

Nestlé sijoittui ensimmäiseksi kahvin kestävyys- kategoriassa uudessa 2023 Coffee Brew -indeksissä, joka esiteltiin vuoden 2023 Coffee Barometer -raportissa. Raportissa mainittiin Nestlén yhtenäinen ja kattava kahvin hankintastrategia, joka sisältää sosiaaliset, ympäristölliset ja taloudelliset näkökulmat kahvin tuotantoon.

David Rennie, Nestlén kahvibrändien johtaja, toteaa tunnuksesta: "Tämä on tunnustus pitkäaikaisesta sitoutumisestamme vastuulliseen kahvin hankintaan. Nescafé Planin ja Nespresso AAA Sustainable Quality™ -ohjelmiemme kautta työskentelemme päivittäin kahvinviljelijöiden kanssa varmistaaksemme vastuullisen kahvin viljelyn ja tuotannon, joka on sosiaalisesti ja taloudellisesti inklusiivista. Olemme sitoutuneita kehittämään toimintaamme jatkuvasti ja tuomaan uusia lähestymistapoja kestävämpään kahvin viljelyyn."

Kahvitaimien kasvatusta

Kahvinviljelijöiden ihmisoikeuksien kunnioittaminen

Nestlé sitoutuu puuttumaan ihmisoikeuksiin liittyviin riskeihin kahvin toimitusketjussamme, mukaan lukien pakko- ja lapsityöriskeihin, sekä muihin työoikeuden rikkomuksiin.

Olemme ylpeitä siitä, että Nespress o on ensimmäinen Nestlén brändi, joka hakee Reilun Työn Akkreditointia (FLA) kahvin hankintaohjelmalleen, AAA Sustainable Quality™ -ohjelmalle. Yhteistyössä FLA:n ja liike-elämän, kansalaisyhteiskunnan ja tieteen sidosryhmien kanssa Nespresso on käynnistänyt kattavan ohjelman, jonka tavoitteena on parantaa työolosuhteita kaikilla niillä kahvitiloilla, jotka tuottavat Nespresso-kahvia.

FLA on tiukka usean vuoden arviointiprosessi, jonka yksinkertainen tavoite on suojella työntekijöitä maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa. Toimintasuunnitelmiemme avulla arvioimme ja tunnistamme mahdollisuuksia vahvistaa Nespresson ihmisoikeuksien huolellisuusvelvoitteen (HRDD) mekanismeja ja ohjeita yritystasolla, sekä arvioimme näiden ohjeiden toteutusta tilatasolla kaikissa hankintamaissa.

Naisten aseman parantaminen Itä-Afrikassa

Monet kahvinviljelijöistämme ovat naisia. Pyrimme auttamaan heitä saamaan parempaa koulutusta ja parantaa heidän mahdollisuuksiaan saamaan rahoitusta ja lainaa. Haluamme myös tukea naisviljelijöitä monipuolistamaan tulojaan ammatillisen koulutuksen avulla. Olemme tavoittaneet yli 15 000 naista Itä-Afrikassa viimeisten yhdeksän vuoden aikana jakamalla tietoa kestävistä viljelykäytännöistä, kestävästä tilan taloudenpidosta ja johtajuudesta.

Uusien taitojensa avulla nämä naiset voivat parantaa tulotasoaan. Taloudellinen itsenäisyys ei ainoastaan vahvista naisia itseään, vaan se myös auttaa avaamaan tietä tytöille ja naisille tulevaisuudessa.

Nuorten toimeentulon parantaminen viljely-yhteisöissä

Viljelijöiden tukemisen lisäksi olemme intohimoisia tulevien sukupolvien suhteen. Nestlé on sitoutunut auttamaan 10 miljoonaa nuorta ympäri maailmaa saavuttamaan taloudellisia mahdollisuuksia vuoteen 2030 mennessä.

Nescafé Youth -aloite antaa nuorille mahdollisuuksia oppia enemmän kahvin tuotannosta, hyvistä viljelykäytännöistä ja kahvin laadusta. He hankkivat myös digitaalisia taitoja, liiketaloudellista osaamista ja saavat itseluottamusta, mikä voi johtaa parempiin työmahdollisuuksiin tai oman yrityksen perustamiseen.

Kaikki tämä työ on oleellista kun uudistamme ruokajärjestelmää laajassa mittakaavassa. Sitoutumalla nuoriin annamme heille mahdollisuuden tuoda esiin heidän luovuutensa ja innovaationsa, edistäen seuraavan sukupolven johtajien kasvua kahviyhteisöissä.

 

Nuori viljelijä testaa kahvia
Luomme jaettavaa arvoa