Sort by
Sort by

Uudistava viljely

Vaaka

 

Nettonollasitoumuksemme mukaisesti lähes kaksi kolmasosaa kasvihuonekaasupäästöistämme syntyy maataloudessa, joten siirtyminen uudistavaan maatalouteen on ratkaisevassa asemassa.

Tuemme maanviljeljöitä ja ruoantuottajia vihreässä siirtymässä edistämällä uudistavaa viljelyä laajassa mittakaavassa. Uudistavan viljelyn tarkoituksena on parantaa maaperän terveyttä, auttaa sitomaan hiiltä, palauttaa veden luonnollista kiertokulkua, turvata luonnon monimuotoisuutta ja varmistaa ruokaturvaa.

Kohti uudistavia viljelymenetelmiä

Title
Pääraaka-aineet hankitaan viljelijöiltä, jotka ottavat käyttöön uudistavan viljelyn menetelmiä tiloillaan

Subtitle
Prosenttiosuus
Bottom Text

Huom.: Sisältää seuraavia raaka-aineita: maito ja maitotuotteet, kahvi, kaakao, viljat, soija ja vihannekset (Kaikista raaka-aineista, joihin kuuluvat kahvi, kaakao, maito ja maitotuotteet, sokeri, viljat, liha ja kananliha, kananmuna, palmuöljy, soija, vihannekset, kala ja äyriäiset)

20 %
50 %

 

Mitä uudistava viljely on?

Uudistava viljely on kokonaisvaltainen lähestymistapa, jolla pyritään parantamaan maaperän terveyttä, veden luonnollista kiertokulkua ja lisäämään luonnon monimuotoisuutta.

Nestlé tukee siirtymistä uudistavaan viljelyyn edistämällä esimerkiksi seuraavia osa-alueita: luonnon monimuotoisuutta, veden saatavuutta ja laatua, maaperän terveyttä, monipuolisia ja kestäviä viljelymenetelmiä ja karjatalouden hyödyntämistä.

Uudistavan viljelyn pilarit

  • Luonnon monimuotoisuus
    Pyrimme turvaamaan ja lisäämään monimuotoisuutta maan pinnalla ja sen alapuolella. Kasvien monimuotoisuutta voi lisätä monipuolistamalla viljelykasveja, viljelykierrolla tai maanpäällyskasveilla, joita istutetaan sadonkorjuun jälkeen. Tämä mahdollistaa monimuotoisuutta kokonaisvaltaisesti, kun maaperän mikrobitoiminnasta tulee juuristojen myötä runsaampaa ja erilaiset eliöt, kuten selkärangattomat ja hyönteiset, sekä myös linnut myötävaikuttavat siihen. Maaperän ravinnekierto paranee, kuten myös kasvien tuottavuus ja pölytys.

    Ekosysteemit, jotka elävät tämänkaltaisessa luonnollisessa tasapainossa, voivat lisätä myös alueen viljelijöiden toimeentuloa ja heidän valmiuksiaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia vastaan. Nestlé toimittaa varjo- ja hedelmäpuita suojaksi viljelykasveille niille tiloille ja alueille, joilta raaka-aineemme hankitaan.
    Luonnon monimuotoisuus
  • Veden kiertokulku
    Luonnonvesien laadun suojeleminen ja niukkojen vesivarojen parempi hoitaminen ovat olennaisia asioita uudistavassa viljelyssä. Meidän tulee osallistua vedenlähteiden suojelemiseen: Nestlén vesiliiketoiminta-alueella ja koko maatalouden toimitusketjuissamme ja tuotannossamme, sekä niissä yhteisöissä, joihin Nestlén toiminta vaikuttaa.

    Strategisempi lähestymistapa kasteluun - ruiskutuskastelusta tippukasteluun ja alapinnan kasteluun - vähentää veden haihtumista pintakasteluun verrattuna. Digitaalinen teknologia auttaa myös maatiloja ymmärtämään, milloin maa tarvitsee vettä, ja mikä voi puolestaan estää veden liiallista kulutusta.

    Pyrimme myös vähentämään kemiallisten lannoitteiden käyttöä ja optimoimaan luonnonmukaista lannoitusta, sekä biologista tuholaistorjuntaa ravinnevalumien vähentämiseksi.
    Veden kiertokulku
  • Maaperän terveys
    Kasvattaaksemme ruokaa, jota me ja lemmikkimme syömme, tarvitsemme viljelykelpoista maata ja tervettä maaperää. Maaperämme on kärsinyt vuosikymmenien ajan muuttuvasta maankäytöstä, kuten kaupungistumisesta ja metsien hävittämisestä. Sitä on myös vahingoittanut esimerkiksi torjunta-aineiden käyttö, sekä yksipuolinen tehoviljely.

    Autamme viljelijöitä ottamaan käyttöön maanviljelykäytäntöjä, jotka auttavat suojelemaan maaperän terveyttä ja lisäämään maaperän orgaanista ainesta käynnistämällä uudistavan maatalouden aloitteita Farmer Connect -ohjelmamme kautta. Ohjelma tekee tiivistä yhteistyötä yli 500 000 viljelijän ja 150 000 toimittajan, sekä paikallisyhteisöjen kanssa.

    Käytäntöihin kuuluvat esimerkiksi viljelykierto, multaaminen, luonnonmukaiset lannoitteet ja maanmuokkauksen minimoiminen. Orgaanisesti "ravitut" maaperät ovat tuottavampia, suojaavat eroosiota vastaan, sitovat enemmän vettä ja ravinteita, ja myös kykenevät varastoimaan merkittäviä määriä hiiltä.
    Maaperän terveys
  • Monipuoliset viljelymenetelmät ja karjatalouden hyödyntäminen
    Tavoitteenamme on hyödyntää karjataloutta ja optimoida laidunnusta niillä tiloilla, joilla se on mahdollista ja järkevää.

    Tähän kuuluu puustoisien laidunmaiden käyttö - menetelmä, jossa puita tuodaan alueille, joilla harjoitetaan karjan laidunnusta - yhdistettynä karjan ja viljelykasvien sekatuotantoon, ja peittokasvien käyttöön.

    Tämä tuottaa hyötyjä sekä kasvi- ja eläinlajeille, tarjoaa suojaa auringolta ja tuulelta, orgaanista lannoitusta ja parempaa vedenkiertoa, Lisäksi se mahdollistaa elinympäristöjä, jotka edistävät muiden lajien, kuten hyönteisten ja lintujen hyvinvointia. Näitä menetelmiä käyttämällä viljelijät voivat myös saada lisätuloja.
    Monipuoliset viljelymenetelmät ja karjatalouden hyödyntäminen
  • Kollektiiviset ja alueelliset toimet
    Uudistavat maatalouskäytännöt voivat ulottua yksittäisien maatilojen ulkopuolelle kokonaisille alueille, joilla voidaan suojella uhanalaisia luonnonvaroja, ja vaikuttaa esimerkiksi yhteismaiden käytön sääntelyyn, alueellisiin metsityshankkeisiin, yhteisten vesivarojen suojeluun ja vihreiden alueiden luomiseen. Näiden kaikkien tavoitteena on edistää biodiversiteettiä.

    Hyötyä syntyy paitsi maanviljelijöille, mutta myös kokonaisille yhteisöille alueen hyvinvoinnin, kannattavuuden ja päästövähennyksien näkökulmasta.
    Kollektiiviset ja alueelliset toimet

Oikeudenmukainen siirtymä

Uudistava maatalous asettaa ihmiset keskiöön tukien ratkaisuja, jotka sopivat heidän alueilleen ja viljelykasveilleen. Tavoitteenamme on mahdollistaa ihmisten omavaraisuus ja perheiden hyvinvoinnin tukeminen toimitusketjuissamme. Pyrimme saavuttamaan oikeudenmukaisen siirtymän uudistavaan ruokajärjestelmään kunnioittamalla ihmisoikeuksia. Nestlé investoi 1,2 miljardia Sveitsin frangia vuoteen 2025 mennessä edistääkseen uudistavaa maataloutta ja viljelyä koko toimitusketjussamme.

Indonesiassa ja Meksikossa pilottirahoitusohjelmamme kahvinviljelijöille edistää siirtymistä uudistavaan viljelyyn korkeampien tulojen avulla, kattaen noin 1000 pientuottajatilaa kummassakin maassa.

Norsunluurannikolla tulojen kasvattamisohjelmamme mahdollistaa kaakaoviljelijöiden perheiden toimeentulon paranemista ja turvaa lasten koulunkäyntiä. Työskentelemme pientuottajaviljelijöiden kanssa kasvattaaksemme paikallista osaamista, ja sitä kautta erilaisia tekniikoita paikallisen maaperän hyvinvoinnin lisäämiseksi. Samanaikaisesti viljelijöitä kannustetaan monipuolistamaan tulonlähteitään monipuolisemmalla valikoimalla erilaisia viljelykasveja.

Indonesiassa olemme käynnistämässä säävakuutusohjelmaa yli 800:lle pientuottajakahvinviljelijälle, jotka toimittavat kahvia Nescafé-brändille. Vakuutusjärjestelmä toimii yhteistyössä ilmastovakuuttamiseen erikoistuneen Blue Marblen kanssa, ja se tarjoaa taloudellista suojaa ennakoimattomia sääolosuhteita, kuten sateita ja pitkää kuivuutta vastaan.

Pilotoinnin onnistuminen

Maatalouden viitekehyksemme perustuu agroekologisiin periaatteisiin ja käytäntöihin. Se on kokonaisvaltainen malli, joka pitää tervettä ja orgaanisesti rikasta maaperää tärkeänä tekijänä viljelymaan suojelemisessa ja ennallistamisessa.

Strategiamme alkaa pilottitiloilta, joilla testataan uusia teknologioita ja luontoperusteisia ratkaisuja. Kun nämä osoittautuvat onnistuneiksi, laajennamme niitä viiteviljelmille, joilla toimivat yrittäjäviljelijät eri maissa ja alueilla, sillä maaperä ja ilmasto-olosuhteet ovat erilaisia kullakin alueella. Kannustamme myös teollisuuden yhteisiin viitekehyksiin ja mittareihin uudistavan maatalouden osalta.

Yhdenmukainen lähestymistapa

Vuonna 2023 Nestlé liittyi teollisuuden johtajien, viljelijäjärjestöjen ja yhteisöjen kanssa yhdessä tutkimaan uutta harmonisoitua ja tuloksiin perustuvaa lähestymistapaa uudistavaan maatalouteen.

Kestävän maatalouden aloitteen (Sustainable Agriculture Initiative, SAI) alaisuudessa kokoontunut Regenerating Together käsittää kokonaisvaltaisen lähestymistavan maanviljelyyn, joka perustuu agroekologisiin periaatteisiin. Se tukee kolmea keskeistä maatalouden resurssia - maaperää, vettä ja biodiversiteettiä - ja pyrkii hyödyttämään maanviljelijäyhteisöjä.

Uudistava maatalous käytännössä

Yhteistyö uudistavan maatalouden menetelmien kehittämiseksi

Nestlé Ranska tekee yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa hankkiakseen pääraaka-aineita tiloilta, jotka siirtyvät uudistavaan maatalouteen. Konsortioon kuuluvat Earthworm Foundation, Kermap, Inrae ja Agro-transfer, ja se auttaa kehittämään menetelmiä, kuten peittokasvien käyttöä, viljelykiertoa ja keinoja, joilla vähentää maanmuokkausta. Projektin tavoitteena on lisätä orgaanista ainetta maaperässä, mikä lisää esimerkiksi satovarmuutta.

Maitotilalliset siirtymän takana

Brasilialainen Nature por NINHO® -sertifiointiohjelma palkitsee maitotilallisia uudistavien maatalouskäytäntöjen omaksumisesta. Ohjelman yli 100 asiantuntijatason saavuttanutta maitotilallista raportoivat parantuneesta maaperän terveydestä ja biodiversiteetistä, sekä positiivisesta vaikutuksesta vesivarojen suhteen.

Nestlén tuoreen maidon toimittajat Yhdistyneessä kuningaskunnassa ovat noudattaneet uudistavaa suunnitelmaa joulukuusta 2021 lähtien. Toimenpiteisiin kuuluu luonnon monimuotoisuuden lisääminen, sekä maaperän ja tilan eläinten terveys. Heidän ponnistelunsa ovat johtaneet siihen, että tilojen keskimääräiset kasvihuonekaasupäästöt ovat laskeneet 19 prosenttia ensimmäisten kahden vuoden aikana.

Maatilojen pitäminen viileinä

Yhdessä kumppaneidemme Krakowin maatalouden yliopiston, viljelijäyhdistyksen, Agrosimexin ja Syngentan kanssa olemme tukeneet puolalaisia maanviljelijöitä maaperän terveyden palauttamisessa ja tilojensa hiilinielupotentiaalin mittaamisessa uuden EU:n vihreän sopimuksen puitteissa.

Projekti on sisältänyt peittokasvien istuttamista 220 hehtaarin viljelysmaille ja humushappojen käyttöönoton lisäksi vielä 180 hehtaarilla. Seuraamme sitten maaperän terveyttä koskevia tietoja tarkastelemalla maaperän orgaanista ainesta, tuholaisia ja sääolosuhteita tulevien päätösten ja tuotantopanosten pohjaksi.

Maanäytteiden ja tilakohtaisten tietojen tulokset käsitellään Cool Farm Tool (CFT) -työkalulla ja Krakowin maatalouden yliopiston toteuttamilla elinkaariarvioinneilla. Alustavat raportit ovat olleet rohkaisevia - ne ovat antaneet tietoa uudistavien maatalouskäytäntöjen suunnittelemiseen maaperän orgaanisen aineksen lisäämiseksi ja hiilinielupotentiaalin kasvattamiseksi.

Luomme jaettavaa arvoa