Sort by
Sort by

Autamme kaakaonviljely-yhteisöjä saavuttamaan riittävän toimeentulon

Autamme kaakaonviljely-yhteisöjä saavuttamaan riittävän toimeentulon

Innovatiivinen tulojen kasvattamisohjelma, jonka tavoitteena on torjua lapsivoimantyön riskejä

Toimitusketjujemme kaakaonviljelijät kohtaavat järjestelmällisesti haasteita aina maaseudun köyhyydestä ja ilmastoriskistä rahoituspalvelujen ja perusinfrastruktuurin, kuten veden, terveydenhuollon ja koulutuksen puutteeseen.

Nämä tekijät voivat johtaa sosiaalisiin ongelmiin, kuten lapsityövoiman 
yleisyyteen kaakaontuotannossa. Auttamalla perheitä saavuttamaan riittävän toimeentulon, ohjelma pyrkii katkaisemaan köyhyyden kierteen ja puuttumaan lapsityövoiman riskeihin.
 

living income

Autamme viljelijöitä saavuttamaan riittävän toimeentulon

Ohjelmamme yhdistää koulutuksen ja tuen taloudellisiin maksuihin, jotka auttavat kohti riittävää toimeentuloa. Ohjelma palkitsee kaakaonviljelijäperheitä papujen määrän ja laadun lisäksi myös ympäristöä ja yhteisöä hyödyttävistä käytännöistä.

Tämän kokonaisvaltaisen lähestymistapamme tavoitteena on tuottaa pitkäkestoisia 
vaikutuksia mahdollistamalla koulutuksen saatavuus, vahvistamalla naisten 
vaikutusmahdollisuuksia ja edistämällä uudistavan maatalouden käytäntöjä.

Esimerkkejä käytännöistä, joita tuemme:
•    Ilmoittautumismahdollisuus kouluun kaikille perheen 6-16 -vuotiaille lapsille
•    Sadon tuottavuutta lisäävien maatalouskäytäntöjen, kuten karsimisen toteuttaminen
•    Agrometsätaloudelliset toiminnot, kuten varjopuiden istuttaminen ilmastonsietokyvyn lisäämiseksi
•    Tulonlähteiden monipuolistaminen esimerkiksi viljelemällä muita kasveja, kasvattamalla karjaa, harjoittamalla mehiläishoitoa tai käsittelemällä muita tuotteita, kuten maniokkia

Nestlén usean vuoden ponnistelut ovat parantaneet tilannetta, mutta ne eivät riitä ratkaisemaan lapsityövoiman riskin perimmäisiä syitä. Siksi Nestlé julkaisee tänään uuden, ongelmaa kokonaisvaltaisesti lähestyvän ohjelman, joka auttaa viljelijäperheitä saavuttamaan riittävän toimeentulon.

Mark Schneider
Mark Schneider Nestle CEO

Oppien hyödyntämistä Nestlé Cocoa Plan-ohjelmasta

Uusi tulojen kasvattamisohjelma perustuu Nestlé Cocoa Plan -ohjelmaan, jonka kautta olemme yli vuosikymmenen aikana työskennelleet parantaaksemme pienviljelijöiden toimeentuloa kaakaon toimitusketjuissamme. Nykyinen lähestymistapamme perustuu kokemuksistamme kerättyihin oppeihin. Keskitymme niihin aloitteisiin, joiden on todistettu vaikuttavan positiivisesti viljelijäperheisiin ja vähentävän lapsityövoiman riskiä.

Nestle cocoa plan

 

Kolminkertaistamme vuotuiset investointimme kaakaon kestävän kehityksen parantamiseen
investoimalla tähän seuraavan vuosikymmenen aikana yli miljardi Sveitsin frangia ja jatkamalla ja kehittämällä Nestlé Cocoa Planin kautta saatuja oppeja .
 

Tulojen kasvattamisohjelman laajentaminen koskemaan 160 000 kaakaonviljelyä harjoittavaa perhettä 

Ohjelmamme alkoi pilottiohjelmana tuhannen Nestlé Cocoa Plan -viljelijän kanssa 
Norsunluurannikolla vuonna 2020. Ohjelma laajenee seuraavan vuosikymmenen aikana 
jatkuvan arvioinnin ja oppien pohjalta. Vuoteen 2030 mennessä tavoitteenamme on tavoittaa kaikki globaalissa toimitusketjussamme olevat kaakaonviljelijät.

2020
2022
2024
2030
income accelerator program

Naisia vahvistamaan suunnitellut suorat käteiskannustimet

Kahden ensimmäisen vuoden aikana kaakaonviljelijäperheet voivat vuosittain ansaita jopa 500 Sveitsin frangia suorina bonusmaksuina osallistumalla ohjelmaan ja saavuttamalla siihen liittyvät tavoitteet. Kun viljelijöiden tulot kasvavat lisälähteistä ja paremmista tuotoista, käteiskannustin pienenee 250 Sveitsin frangiin.
Tulojen kasvattamisohjelma maksaa käteiskannustimia suoraan viljelijöille turvallisen mobiilisiirron kautta. Rahakannustin jaetaan tasan mies- ja naispuolisen perheen pään kesken sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi, taloudellisen vastuun jakamiseksi ja joustavampien kotitalouksien rakentamiseksi.

Naisia vahvistamaan suunnitellut suorat käteiskannustimet

Yhteistyö on ratkaisevan tärkeää

Kunnianhimoinen ohjelmamme ei olisi mahdollinen ilman pitkäaikaisten kumppaneidemme 
tukea ja panosta. Yhdessä IDH:n (The Sustainable Trade Initiative), ICI:n (International Cocoa Initiative), Rainforest Alliancen sekä paikallisten ja kansallisten hallitusten ja maanviljelijöiden kanssa mittaamme, arvioimme ja vahvistamme jatkuvasti ohjelmaa. Tavoitteena on, että se tuottaa mahdollisimman suuren vaikutuksen viljelijäperheille.
 
Yhteistyö on ratkaisevan tärkeää

Lisääntynyt jäljitettävyys ja läpinäkyvyys

Samaan aikaan uudistamme hankintaprosessiamme jäljittääksemme nämä viljelykasvit viljelypaikasta tehtaalle asti. Tämä lisää toimitusketjumme läpinäkyvyyttä.
Pyrimme saamaan aikaan pysyvän muutoksen ja muuttamaan kaakaomme hankintatapaa. Tavoitteena on seuraavan viiden vuoden aikana saavuttaa kaakaotuotteidemme täydellinen jäljitettävyys viljelmältä tehtaalle asti.
Tämä lisää toimitusketjun läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta sekä sisäisesti että alan laajuisesti, sekä antaa kuluttajille paremman käsityksen ainesosien alkuperästä. Tämä on ratkaisevan tärkeää lapsityövoiman riskien tehokkaaksi torjumiseksi kaakaotuotannossa.
 

Lisääntynyt jäljitettävyys ja läpinäkyvyys