Sort by
Sort by

Päivitys tilanteeseen Ukrainassa ja Venäjällä

Sitten sodan syttymisen olemme vähentäneet merkittävästi toimintaamme Venäjällä, sekä edenneet niissä toimenpiteissä, joista ilmoitimme maaliskuussa. Keskitymme nyt välttämättömän ruoan toimittamiseen. Tämä on arvojemme mukaista toimintaa, sillä periaatteidemme mukaisesti ruoka on perusoikeus.

Toimenpiteistämme

  • Olemme pysäyttäneet valtaosan Nestlén brändien tuotannosta Venäjällä, keskittyen välttämättömien ruokien, kuten lastenruoan ja sairaalaravinnon tarjoamiseen
  • Olemme pysäyttäneet ei-välttämättömien tuotteiden viennin ja tuonnin
  • Olemme lopettaneet kaiken mainonnan sekä keskeyttäneet pääomasijoitukset maahan
  • Huolehdimme velvollisuuksistamme työnantajana 
  • Noudatamme kaikkia maata vastaan asetettuja kansainvälisiä pakotteita
  • Emme odota tekevämme voittoa maassa, mutta kaikki mahdolliset voitot lahjoitetaan humanitaarisille avustusjärjestöille. 

Ukrainassa keskitymme omien työntekijöidemme sekä heidän perheidensä turvallisuuden varmistamiseen, sekä ukrainalaisten ihmisten tukemiseen. Jatkamme toimintaamme maassa niillä alueilla, joilla se on turvallista. Olemme toimittaneet apua, ruokaa ja tarvikkeita paikallisille sekä Ukrainaan, että niihin naapurimaihin, joihin ukrainalaisia on paennut.   
Jatkamme ukrainalaisten tukemista avustusjärjestöjen, kuten kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kautta. Olemme lahjoittaneet yli 4000 tonnia ruokaa alueelle. Tähän mennessä Nestlé on sitoutunut lahjoittamaan yli 15 miljoonaa euroa ukrainalaisten hyväksi. Olemme sitoutuneita tekemään yhteistyötä muiden elintarviketeollisuuden toimijoiden kanssa maan maatalouden ja ruokajärjestelmän jälleenrakentamiseksi ja palauttamiseksi.  Olemme Ukrainan kansan ja siellä työskentelevän 5 800 työntekijämme tukena.