Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Miksi lastenruokapurkkien tuoteselosteessa ei kerrota raaka-aineiden alkuperämaata?


Nestlé toimii aina paikallisten lakien mukaan. Kerromme pakkauksessa lainsäädännön edellyttämällä tavalla, mikäli tuotteen pääraaka-aineet tai osa pääraaka-aineista tuotetaan Suomessa tai muualla kuin Suomessa. Piltti- ja Bona-lastenruokamme ovat saaneet Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkin, jonka myöntämisperusteita ovat suomalainen valmistus ja raaka-aineiden kotimaisuusaste. Lasten purkkiruokamme tuotetaan tehtaallamme Turussa ja raaka-aineet tulevat sopimusviljelijöiltämme. Tavoitteenamme on käyttää lasten purkkiruoissa ensisijaisesti tehtaan lähialueelta tulevia raaka-aineita, mikäli niiden laatu täyttää tiukat vaatimuksemme.


Osa raaka-aineista tulee muualta, sillä käytämme muun muassa eksoottisia hedelmiä, joita ei kasvateta Pohjoismaissa. Pakkauksessa ei valitettavasti ole mahdollista kertoa eri raaka-aineiden alkuperämaata tarkemmin, kuin mitä laki edellyttää. Välillä joudumme vaihtamaan nopeastikin tuotteen raaka-ainetta, mikäli tietystä maasta tuleva raaka-aine ei enää täytä tiukkoja vaatimuksiamme. Tällaisessa tilanteessa meidän tulisi vaihtaa myös etiketit nopealla aikataululla, mikä ei valitettavasti ole mahdollista.


Vain alle 1 % maailman raaka-aineista kelpaa laadullisesti lastenruokaan, sillä lastenruokia valvotaan tarkemmin kuin tavallisia elintarvikkeita. Esimerkiksi torjunta-aineita ei ole lupa käyttää lastenruokien raaka-aineiden tuotannossa. Valmiissa teollisesti valmistetussa lastenruoassa saa niitä olla enintään 10 ppb, mikä vastaa samaa kuin 1 cm osuus 10 kilometrissä.