Sort by
Sort by

Nestlé julkistaa sopimuksen Nestlé Professionalin Pohjoismaisen kulinaariliiketoimintansa myynnistä Solinalle

Kööpenhamina, 7.2.2024

Strategisen tarkastelun jälkeen Nestlé ilmoittaa myyvänsä Solinalle Nestlé Professionalin kulinaariliiketoimintansa Pohjoismaissa. Liiketoimintaan kuuluvat tuotemerkit OSCAR ja PULJONKI, sekä kaksi tehdasta Roennedessa, Tanskassa ja Juuassa Suomessa. Kauppa viedään loppuun näillä näkymin maaliskuun loppuun mennessä, ja kun asianmukainen tiedottaminen vaikutuksen piirissä oleville työntekijöille on tarpeen mukaan tehty.

"Uskomme vakaasti, että Solina on tälle liiketoiminnalle juuri oikea uusi omistaja, ja että he tarjoavat oikean kasvuympäristön sen menestykselle Pohjoismaissa. Yrityskauppa antaa sille entistä paremmat edellytykset tulevaisuudessa, samalla kun Nestlé voi keskittyä tehokkaammin kuluttajabrändiensä kehittämiseen. Nestlé on sitoutunut toimintaansa Pohjoismaissa, ja tarjoaa jatkossakin korkealaatuisia elintarvikkeita pohjoismaisille perheille", Nestlén Pohjoismaiden johtaja Torben Emborg kertoo.

Oscar- ja Puljonki- tuotemerkkien hankinta on ratkaiseva hetki Solinan pyrkimyksissä vahvistaa asemaansa globaalissa markkinassa, ja antaa puolestaan brändeille mahdollisuuden näkyä uusille markkinoille ja asiakkaille. Solinan toimitusjohtaja Anthony Francheterre ilmaisi innostuksensa yrityskauppaan toteamalla, että se vahvistaa yrityksen jalansijaa elintarvikepalvelualalla Euroopassa ja maailmanlaajuisesti.
”Solina palvelee asiakkaitaan ravintolasektorilla innovatiivisilla ruoka-ratkaisuilla, jotka ovat erinomaisia paitsi maussa, mutta myös ravitsemuksellisesti. Puljongin ja Oscarin edistyneet ratkaisut rikastuttavat ja monipuolistavat entisestään kastike- ja liemivalikoimiamme.”

Nestlé on ollut mukana kulinaariliiketoiminnassa Pohjoismaissa vuodesta 2011 lähtien ostettuaan tuolloin Paulig-konsernin OSCAR & Puljonki -divisioonat. Tänään ilmoitettu kauppa koskee ainoastaan Nestlé Professionalin kulinaariliiketoimintaa Pohjoismaissa, ja mainittuja OSCAR – ja Puljonki- tuotemerkkejä. Nestlé Professionalin CHEF- tuotemerkki Euroopassa säilyy yrityksen omistuksessa Pohjoismaiden ulkopuolella.

Mediatiedustelut, Nestlé
Nina Hannola
[email protected]


Mediatiedustelut, Solina
Alexander Wyckstandt
[email protected]