Nestlé for Healthier Kids -ohjelma on tuonut toivottuja muutoksia alakoululaisten arkeen

n4hk FI
Uutiset

Nestlén ja Suomen Urheiluliiton Nestlé for Healthier Kids -yhteistyöohjelma tarjoaa vuosittain ilmaisia, liikunnallisia iltapäiväkerhoja 20 paikkakunnalla. UKK-instituutin selvityksen mukaan Nestlé For Healthier Kids -iltapäiväkerhot vahvistivat erityisesti lasten kokemusta omista liikuntataidoistaan ja innostivat heitä liikkumaan. Kerhot ovat olleet pidettyjä lasten keskuudessa.   

Vuodesta 2014 lähtien Nestlén ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma on tarjonnut maksuttomia, liikunnallisia iltapäiväkerhoja kevään ja syksyn aikana.  Ohjelman tavoitteena on ollut lisätä koululaisten liikkumista yleisurheilun kautta ja jakaa tietoa terveellisestä ravinnosta. Vuosittain kerhoihin on osallistunut lähes tuhat lasta ja jopa 8 000 lasta on saanut kannustusta liikuntaan koulujen aktiivisuushaasteissa. Ohjelmassa alakoululaiset osallistuvat iltapäiväkerhoihin, joissa opetellaan liikunnan perustaitoja: hyppäämistä, heittämistä ja juoksemista yleisurheilun keinoin.  Koronaviruksesta huolimatta kerhoja on syksyllä voitu pitää tarkkojen hygieniaoheistusten avulla.
 
– On upea asia, että liikunnallisten iltapäiväkerhojen toiminta ja yhteistyömme Suomen Urheiluliiton kanssa jatkuu pitkäjänteisesti Suomessa. Nestlé on sitoutunut maailmanlaajuisesti auttamaan 50 miljoonaa lasta elämään terveellisempää elämää vuoteen 2030 mennessä, sanoo Nestlé Suomen viestintäpäällikkö Annikka Koivu. 

Suositusten mukaan suomalaisten kouluikäisten lasten ja nuorten tulisi terveytensä kannalta liikkua päivittäin vähintään 1-2 tuntia monipuolisesti ja ikään sopivalla tavalla. Tuoreet objektiiviset mittaukset ovat osoittaneet, että vain pieni osa suomalaisista lapsista ja nuorista yltää suositusten mukaisiin liikuntamääriin. 

– Lasten liikkumista koulupäivän yhteydessä tulee kaikella tavalla lisätä. Nestlé for Healthier Kids -ohjelma tukee erinomaisella tavalla tätä tavoitetta ja luo omalta osaltaan yhteistyötä koulujen ja yleisurheiluseurojen kesken, Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto. 

Tänä vuonna lapsia innostetaan terveelliseen syömiseen Whole Grain Animal Challengen avulla. Tehtävänä on tehdä ruoasta taidetta: hedelmistä, kasviksista ja marjoista sekä jostain täysjyväisestä tulee rakentaa eläimen kuva, ja jakaa se tunnisteella #healthierkids. Tunnisteella löytyy muiden maiden lasten eläintaidetta, sillä haaste on kansainvälinen. Kuvan oton jälkeen taideteos tulee syödä!

Nestlé ja Suomen Urheiluliitto järjestävät yhdessä Nestlé for Healthier Kids -ohjelman Suomessa. Tavoitteena on yhdessä urheiluseurojen kanssa ympäri Suomen innostaa lapsia liikkumaan enemmän ja kertoa heille terveellisestä ja tasapainoisesta ravinnosta. Kansainvälisen Nestlé for Healthier Kids -aloitteen tavoitteena on vuoteen 2030 mennessä auttaa 50 miljoonaa lasta ympäri maailman terveempään elämään.