Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé julkaisee ensimmäisenä monikansallisena yrityksenä asiantuntijaraportin ihmisoikeusvaikutuksistaan

Uutiset
Vevey,
Joulukuu 10, 2013

Nestlé on ensimmäinen monikansallinen yritys, joka julkaisee raportin ihmisoikeusvaikutuksistaan seitsemässä maassa ja kertoo suunnitelmistaan niiden kehittämiseksi. Kansainvälisen ihmisoikeuksien päivän alla Nestlé julkaisi asiantuntijaraportin (pdf, 910 kt), joka sisältää tietoa yhteistyössä Tanskalaisen ihmisoikeusjärjestö Danish Institute for Human Rightsin (DIHR) kanssa toteutetun ihmisoikeusvaikutusten arvion tuloksista Angolassa, Kolumbiassa, Kazakstanissa, Nigeriassa, Venäjällä, Sri Lankassa ja Uzbekistanissa.

Raportti (PDF, 1Mb), joka käynnisti Annual Forum on Business and Human Rights -tapahtuman Genevessä viime viikolla, keskittyy Nestlén toimenpiteisiin, jotka parantavat yhtiön ihmisoikeusvaikutuksia sekä toimintamaissa että yrityksen toiminnassa.

Läpimurtoraportti

”Tämä on läpimurto ihmisoikeuksien ja yritystoiminnan saralla“, toteaa Allan Lerberg Jørgensen, Danish Institute for Human Rightsin Director for Human Rights and Business.

”Ihmisoikeusvaikutusten arviointi on kehittyvä tieteenala. Kukaan ei tarkalleen osaa sanoa, mikä ihmisoikeusvaikutus on tai mikä sen pitäisi olla”, Lerberg Jørgensen jatkaa.

”Voimme toivottavasti edistää käytäntöä jakamalla oppimaamme. Meidän aikaansaannoksemme ei suinkaan ole täydellinen, ja meiltä on taatusti mennyt monta asiaa ohi.

Koska yritysmaailman ihmisoikeusvaikutusten arviointi on kuitenkin yhä harvinainen käytäntö, tulosten julkistaminen vie asiaa pykälän verran pidemmälle. Nestlé ansaitsee kiitosta siitä, että se on todennäköisesti ensimmäinen monikansallinen yritys, joka ottaa tämän askelen”, Lerberg Jørgensen lisää.

Nestlé ja Danish Institute for Human Rights

Danish Institute for Human Rights (DIHR) tekee yhteistyötä yritysten kanssa ja kiinnittää huomiota liiketoiminnan kielteisiin ja myönteisiin ihmisoikeusvaikutuksiin. Nestlé on tehnyt yhteistyötä DIHR:n kanssa vuodesta 2008, kun yhtiö pyysi järjestöä selvittämään ihmisoikeuksiin liittyvien periaatteidensa ja käytäntöjensä välisiä eroja.

Vuonna 2010 Nestlé teki DIHR:n kanssa yhteistyösopimuksen, jonka mukaan DIHR tukee yhtiön pyrkimyksiä kunnioittaa ihmisoikeuksia Nestlén liiketoimintaperiaatteiden mukaisesti. Nestlé on osana tätä sitoumusta laatinut ja ottanut käyttöön kahdeksasta pilarista koostuvan ihmisoikeuskäytäntöjen ohjelman, jossa ihmisoikeusvaikutusten arvioinnilla on merkittävä osa.

Ihmisoikeusvaikutusten arvioimiseen osallistuvat työntekijät, alihankkijat, toimittajat, viljelijät, paikallisten yhteisöjen jäsenet ja ulkoiset sidosryhmät. Heidän avullaan pyritään ymmärtämään yrityksen liiketoiminnan ihmisoikeusvaikutusten laajuutta.

Article Type