Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dow Jones: Nestlé yksi vastuullisimmista elintarvikealan yrityksistä

Uutiset
Vevey, Sveitsi,
Syyskuu 23, 2015

Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksin mukaan Nestlé on yksi maailman vastuullisimmista elintarvikealan yrityksistä. Ympäristön kannalta Nestlé arvioitiin elintarvikealan vastuullisimmaksi yritykseksi, sillä ympäristötekoja mittaavasta osiosta Nestlé sai lähes täydet pisteet, 99 pistettä sadasta.

Tulos antaa tunnustusta Nestlén määrätietoiselle toiminnalle ympäristönsuojelussa. Nestlé on sitoutunut kaikessa toiminnassaan vastuulliseen luonnonvarojen ja veden käyttöön.
 
Esimerkiksi Nestlén jäätelötehtaalla Turengissa on onnistuttu vähentämään jätteentuotanto nollatasolle. Tämä tarkoittaa sitä, että tehdas ei enää toimita jätteitä kaatopaikalle tai poltettavaksi niin, ettei polttoprosessista saada energiaa talteen. Nestlén 447 maailmanlaajuisesta tehtaasta Turengin tehdas on 61. tehdas, joka on saavuttanut jätteentuotannossa nollatason.

Nestlén maailmanlaajuinen strategia on parantaa ravitsemusta, edistää terveyttä sekä lisätä hyvinvointia. Tavoitteeseensa Nestlé pyrkii kehittämällä tuotteita terveellisemmiksi sekä jakamalla tietoa monipuolisesta, ravitsemussuositusten mukaisesta ruokavaliosta.

Mittauksessa arvioitiin myös elintarvikealan yritysten vaikutusta ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Nestlé sai tästä arviosta erinomaisen tuloksen, mikä osoittaa että Nestlén tuotekehitys on onnistunut kehittämään entistä terveellisempiä ja maistuvia tuotteita.

Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksi arvioi suurten yritysten toimintaa kestävän talouden, yhteiskunnallisen toiminnan ja ympäristöystävällisyyden näkökulmasta vuosittain. Globaali Dow Jones indeksi on yksi arvostetuimmista kestävyysmittareista, josta yritykset ja sijoittajat voivat saada puolueetonta tietoa toimintansa tueksi. Vuoden 2015 vertailussa Nestlé saavutti kokonaistuloksena 89 pistettä sadasta, mikä on yksi elintarvikealan yritysten parhaista tuloksista.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Aino Pajukangas, Suomen Nestlé, [email protected]

Article Type