Sort by
Sort by

Nestlé tuo markkinoille ensimmäiset Suomessa valmistetut luomulastenruuat purkissa

Uutiset

Luomulastenruuan kysyntä kasvaa Suomessa. Turun lastenruokatehdas tuo markkinoille ensimmäiset, Suomessa valmistetut, luomulastenruuat lasipurkissa. Kesäkuussa kauppoihin saapuu 6 erilaista Nestlé Bona-luomutuotetta: 3 ateriaa ja 3 välipalaa.

- Kuluttajat ovat toivoneet meiltä jo pitkään luomulastenruokia ja haluamme aina vastata kuluttajien toiveisiin. Suunnittelussa aikaa on kulunut siihen, että löysimme vaatimustemme mukaiset, luomulaatuisen raaka-aineen toimittajat. Luomun tuotanto Suomessa ja maailmalla on paikoin vielä aika pientä, ja lastenruoan raaka-aineessa vaatimukset ovat todella tiukkoja, sanoo Turun lastenruokatehtaan johtaja Sari Miettinen-Rantala.

Uudet luomu-tuotteet ovat: Spagetti bolognese 6-, 8- ja 12-kuukauden ikäisille lapsille sekä  4 kuukaudesta alkaen suunnatut välipalat: banaani-mustikka, omena-päärynä ja omena-persikka.

- Hedelmäsoseet sisältävät pelkkää hedelmää, vain yhdessä soseessa on 5 prosenttia vettä.  Niissä ei ole lisättyä sokeria. Lähtökohtana uusien makujen suunnittelulle oli raaka-aineen saatavuus ja halusimme tarjota kuluttajille myös perinteisesti lasten suosimia makuja, Miettinen-Rantala kertoo.

Suomen Nestlén lastenruokatehdas Turussa on Suomen ainoa, lastenruokaa lasipurkeissa tekevä tehdas. Suomessa lastenruokatehtaan tuotteita markkinoidaan Piltti- ja Nestlé Bona -brändien alla. Tänä vuonna tehdas juhlistaa jo 65-vuotista taivaltaan.  Tehtaan tuotannosta 60 prosenttiin menee Suomen markkinoille ja 40 prosenttia vientiin, esimerkiksi Pohjoismaihin ja Venäjälle. Tehtaalla uskotaan viennin selvään kasvuun, koska mm. uusi vientikohde on ensivuoden alusta Sveitsi.

Tehdas työllistää noin 150 ihmistä ja tuotteiden valmistuksessa käytetään kotimaisia raaka-aineita aina kun mahdollista. Lastenruokien raaka-aineet ovat huippulaadukkaita ja puhtaita. Ennen kuin raaka-aineet pääsevät tuotantoon, ne on tutkittu moneen kertaan. Nestléllä on Suomessa noin 10 sopimusviljelijää. Heidän peltojensa viljelyolosuhteiden ja -menetelmien pitää täyttää lastenruokien tiukat viljelyvaatimukset. Esimerkiksi maaperän nitraattiriskin ja pellon raskasmetallipitoisuuksien tulee olla alhaiset.

Tällä hetkellä luomun tuotanto Suomessa on vielä melko pientä. Sen vuoksi raaka-aineet uusiin luomu-lastenruokiimme tulevat Euroopasta paitsi banaanit Costa-Ricasta. Mustikoita saadaan luomulaatuisena Suomesta. Pyrimme lisäämään suomalaisten raaka-aineiden osuutta luomutuotteissamme mahdollisuuksien mukaan.

Lisätiedot: Turun lastenruokatehtaan johtaja Sari Miettinen-Rantala: 010 3951 483