Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé edistää elintarvikkeiden saatavuutta G20-ryhmän huippukokouksessa

Uutiset
Los Cabos, Meksiko,
Kesäkuu 19, 2012

Nestlé vaatii yhdessä muiden kulutustavaratuottajien kanssa lisää investointeja julkiselta ja yksityiseltä sektorilta vauhdittamaan elintarvikkeiden varmuutta lisääviä ohjelmia eri puolilla maailmaa.

Nestle G20 summitNestlén pääjohtaja Paul Bulcke osallistuu Business 20 -ryhmän (B20, Task Force on Food Security) kokoukseen G20-ryhmän huippukokouksessa yhdessä muiden yritysjohtajien ja kansainvälisten järjestöjen johtoportaan kanssa.

Nestlé on B20-ryhmän jäsen. Ryhmä on esittänyt toimenpiteitä, joiden avulla maataloustuotanto ja maatalouden tuottavuus voivat lisääntyä jopa 50 %:lla vuoteen 2030 mennessä parantaen samalla pienviljelijöiden toimeentuloa.

Johtavien talousmaiden G20-ryhmän huippukokous on Meksikon Los Cabosissa. Maanantaina alkaneessa kokouksessa käsitellään mm. maailmanlaajuista taloutta ja kasvua sekä euroalueen tilannetta.

 Kohtuuhintaisia elintarvikkeita saataville

 – Tehokkaasti tuotettujen, terveellisten elintarvikkeiden tutkimusta on tuettava mutta samalla varmistettava, että kohtuuhintaisia elintarvikkeita on jatkossakin tarjolla. Tämä tedellyttää, että logistiikkaa, yhdyskuntarakennetta ja joukkoliikennettä on kehitettävä, jotta ruokaa on jatkossakin saatavilla sitä tarvitseville, Paul Bulcke sanoi kokouksessa.

 – Osana yhteiskuntavastuutamme Nestlé on nyt ja tulevaisuudessa tukena tässä työssä. Me Nestléllä kutsumme yhteiskuntavastuuta yhteisen lisäarvon tuottamiseksi (Creating Shared Value ). Tavoitteemme on tuottaa pitkäaikaista lisäarvoa osakkeenomistajillemme ja niille yhteisöille, joissa toimimme, Bulcke jatkoi. 

Vesi on elintärkeää

Paul Bulcke korosti myös, että varmistaakseen elintarvikkeiden saatavuuden, maatalouden on löydettävä pikaisesti vastaus maailmanlaajuisen vesipulaan. Hän viittasi tutkimukseen, jonka mukaan jopa kolmannes maailman väestöstä tulee kärsimään puhtaan veden puutteesta vuoteen 2020 mennessä, mikäli nykyinen suuntaus vedenkulutuksessa jatkuu. Tämä tarkoittaa, että vuosittain tuhlaamme vesimäärän, jonka avulla voisimme kasvattaa 30 % maailman viljasadosta.

Nestlé on onnistunut edistämään teollisuuden ja viljelijöiden yhteistyötä eri puolilla maailmaa. Viimeksi kuluneiden 12 vuoden ajan yritys on tiivistänyt yhteistyötään viljelijöiden kanssa kestävän kehityksen saralla. Vuonna 2010 Nestlé tuki taloudellisesti 32 000 maanviljelijää eri puolilla maailmaa noin 45 miljoonalla dollarilla (noin 36 miljoonaa euroa). Osa viljelijöistä toimii Suomessa ja tuottaa raaka-aineita Nestlén lastenruokatehtaalle Turkuun.

Lisätietoja:
osoitteesta: www.nestle.com/Media/NewsAndFeatures/Pages/G20-food-security.aspx 
tai viestintäpäällikkö Aino Pajukankaalta, p. 050 348 5620, [email protected]

Article Type