Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kaamos päällä – Turengin tehtaalla jäätelökesä jo työn alla!

Uutiset
Turenki,
Joulukuu 04, 2013

Vaikka syyssade kurittaa Turenkia, jäätelötehtaalla katsotaan vesi kielellä ensi jäätelökesään. Vuoden 2014 uutuustuotteiden kanssa ollaan jo pitkällä – ensimmäiset uutuudet saapuvat tiettyjen kauppojen hyllyille vuoden alkupuoliskolla, ja kaikissa hyvin varustelluissa kaupoissa ensi kesän uutuusjäätelöt ovat myynnissä huhtikuusta alkaen.

Kaamosaikaan Turengissa ei kuitenkaan haaveilla vain kesästä, vaan koneet tahkoavat täysillä nyky-sesongin herkkuja. Hiljaiseen aikaan tehtaalla jäätelöä tehdään yhdessä vuorossa, ja koneille sekä kiinteistölle tehdään myös isompia kunnostustöitä.

Kaikki vuosihuollot ovat valmiit viimeistään tammikuussa, jolloin ensimmäiset sesonkityöntekijät saapuvat ja kesän tuotanto käynnistyy vähitellen. Tehdas työllistää kesäisin keskimäärin 80 sesonkityöntekijää.

Suomalaisille jäätelö maistuu säässä kuin säässä

Tuotekehityksessä syksy ei tarkoita hiljaiseloa. Ensi kesän uutuuksien sijaan Nestlén tuotekehitys- ja markkinointiasiantuntijat pohtivat jo vuoden 2015 innovaatioita. Kehitystyöhön osallistuu suomalaisten lisäksi jäätelöosaajia eri puolilta maailmaa.

”Jäätelövalikoimassamme on Suomessa yhteensä noin 120 tuotetta. Meiltä tulee uutuuksia kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä, yhteensä n. 15–20 tuotetta joka vuosi”, Suomen Nestlén jäätelöiden tuotekehityspäällikkö Marja Finska kertoo.

Suomessa syödään jäätelöä säässä kuin säässä ympäri vuoden, toisin kuin monissa muissa Euroopan maissa. Suomen Nestlén TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan valtaosa suomalaisista, peräti 73 prosenttia, syö jäätelöä kesät talvet. Reilu neljännes (28 %) kertoo
käpertyvänsä talvella mieluusti sohvan nurkkaan herkuttelemaan jäätelöllä. Yli kolmasosalla (35 %) on kotipakkasessaan jäätelöä melkein aina.

”Muihin maihin verrattuna suomalaisille on erityistä se, että tuuteilla ja puikoilla herkutellaan myös kotona säännöllisesti, eivätkä ne ole vain impulssiostoksia kodin ulkopuolella”, Finska sanoo.

Tiedätkö, mikä on ensi kesän suosikkijäätelö? Marja tietää!

Marja Finskan mukaan suomalaiset jäätelönystävät kaipaavat säännöllisesti uutuuksia ja merkittävä osa myös innovatiivisia, kokeilevampia makuja. Hän vihjaa, että kesän 2014 uutuudet tarjoavat piristäviä ja leikkimielisiä makuelämyksiä, mutta joukossa on toki myös lempeitä, pehmeitä sävyjä perinteiden ystäville.

Klassikkojäätelöille on Suomessa pysyvä suosio. Suomen Nestlén TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset jäätelönystävät ovat sekä perinteisiä että kokeilunhaluisia. Lähes puolet suomalaisista on kuluttajia, joiden suosikkimaut säilyvät samoina vuodesta toiseen. Toisaalta 64 prosenttia vastaajista taas kokeilee mielellään uusia jäätelömakuja.

”Vaniljajäätelö on Suomessa jäätelöiden perussuosikki, jolla on vankka kysyntä. Yksi myydyimmistä tuotteista Suomessa on myös Pingviini suklaatuutti. Vaikka tuuttia on uusittu vuosien saatossa paremmin vastaamaan nykykuluttajan toiveita, perusasiat pitävät kutinsa: aito vaniljainen kermainen maku, suklaakuorrute ja suussa raksuvat rakeet päällä.”

Suomalaisten jäätelönhimo on ennätysluokkaa

  • Suomen jäätelönkulutus on edelleen Euroopan huippulukemia. Suomessa syödään jäätelöä runsaat 12 litraa vuodessa/henkilö, vaikka laskua onkin ollut näkyvissä
  • Euroopassa jäätelöä syödään keskimäärin 7 litraa henkeä kohden vuodessa
  • Suomessa syödään maailman 3. eniten jäätelöä. Eniten jäätelönystäviä on Yhdysvalloissa ja kakkospaikkaa pitää Australia
  • Suomessa syödään eniten kermajäätelöä ja muualla Euroopassa kasvirasvajäätelöä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Australiassa taas syödään kermajäätelöä

*Nestlén TNS Gallupilla vuonna 2011 teettämä tutkimus. 1 214 vastaajaa.

Lisätietoja
Viestintäpäällikkö Aino Pajukangas, Suomen Nestlé, [email protected] tai p. 050 348 5620

Article Type