Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kaurabuumi on kasvattanut kauramurojen myyntiä

Uutiset
Syyskuu 21, 2017

 

Suomessa jylläävä kaurabuumi on lisännyt kauramurojen myyntiä. Nestlén Cheerios-kauramurot ovat käyneet tänä vuonna kaupaksi merkittävästi aikaisempaa paremmin. Nämä, valtaosin täysjyväkauraa sisältävät murot tarjoavat hyvän vaihtoehdon kiireiseen aamuun, jolloin ei ehdi esimerkiksi keittää puuroa.

Murojen myynnistä ja markkinoinnista Suomen Nestléllä vastaava Maija Mäki kertoo, että Cheerios -kauramurot ovat olleet myynnissä Suomessa jo 9 vuotta, mutta nyt niiden myynti on harpannut selvästi.

- Olemme tänä vuonna myös keskittäneet kuluttajamainontaamme Cheerios-kauramuroihin. Haluamme, että suomalaiset löytävät meidän murotuotteidemme ravitsemuksellisesti parhaan vaihtoehdon, Mäki kertoo.

Cheerios Oat -muroissa on 93 prosenttia täysjyväkauraa. Sata grammaa tuotetta sisältää energiaa 394 Kcal, rasvaa 6,4 grammaa (josta tyydyttynyttä 1,3), kuitua 8 grammaa, proteiinia 10,6 grammaa, sokeria 9,3 grammaa ja suolaa 0,3 grammaa. Cheerios kauramuroilla on myös Sydänmerkki kertomassa siitä, että ne ovat tuoteryhmässään rasvan, sokerin ja suolan määrän kannalta parempi valinta.

Cheerios on globaali brändi, mutta kaura Cheerios -muroja on myynnissä vain Yhdysvalloissa, Britanniassa, Pohjoismaissa ja Israelissa. Pohjoismaissa niiden kysyntä on kaikkein vilkkainta. Kauran ravitsemuksellisesti hyvistä puolista puhutaan nykyään maailmalla laajasti ja sen vuoksi Nestlé on tänä vuonna lisännyt täysjyväkauraa myös Fitness-murotuotteisiin. Kaikkialla maailmassa myytävät Fitness-murot sisältävät siis ensimmäistä kertaa myös kauraa.

- Nestlén maailmanlaajuisena tavoitteena on tarjota maukkaampia ja terveellisempiä tuotteita. Olemme esimerkiksi sitoutuneet vähentämään 5 prosenttia sokeria ja 10 prosenttia suolaa sekä kovaa rasvaa tuotteistamme vuoteen 2020 mennessä, Mäki kertoo.

Kauramurojen lisäksi myös erilaisten, täysjyväviljaa sisältävien välipalapatukoiden suosio on kasvanut.

Lisätiedot Channel & Category Sales Development Manager Maija Mäki, Suomen Nestlé: 010 3951 483

Article Type