Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kepeää kesätekemistä: Luovat jäätelökekkerit Pingviinin ja Akseli Herlevin tapaan

Uutiset
Espoo,
Kesäkuu 30, 2015
Suomen pakastetuin jäätelöklassikko Pingviini täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Synttärilahjaksi sankarille kokki Akseli Herlevi kehitteli kymmenen kekseliästä jäätelöannosta, joiden inspiraationa toimi itseoikeutetusti suomalainen kesä. Omat jäätelötulkintansa ovat saaneet mm. saaristoelämä, hiekkaranta, festarit ja valoisat yöt.

Jäätelö maistuu suomalaisille lähes maailmanennätystahtia. Viileään herkkuhetkeen saa kuitenkin aivan uutta vääntöä, kun jäätelöstä rakentaa annoksia. Lisähaastetta syntyy leikkimielisellä kisailulla: kenen annos on kaunein, vauhdikkaimmin valmistunut tai parhaan makuinen?

Pingviini selvitti yhdessä Taloustutkimuksen kanssa, mitkä ovat suomalaisten mielestä kesäklassikoita – siis paikkoja, tunnelmia, esineitä, nähtävyyksiä, elämyksiä, tekemistä, makuja tai muita asioita, jotka kuuluvat olennaisesti suomalaiseen kesään. Akseli Herlevi poimi listalta omat suosikkinsa, ja lopputuloksena syntyi kymmenen Kesäklassikko-jäätelöannosta resepteineen.

Kesäklassikko-jäätelöannokset Pingviinin ja Akseli Herlevin tapaan:

  • Juhannus
  • Kesämökki
  • Mansikkamaa
  • Festarit
  • Saaristo
  • Saimaalla
  • Särkänniemi
  • Sauna ja Vihta
  • Yötön yö
  • Yyteri

Herlevin resepteissä pyöritetään, poltetaan, leikataan ja murustellaan. Karkin ja keksin lisäksi Pingviini-jäätelöitä höystävät näissä annoksissa esimerkiksi mascarpone, mallasleipä ja syötävät kukat. Keittiönoviisillakaan ei silti ole syytä huoleen: Kesäklassikko-annosten joukosta löytyy sopiva resepti kaiken tasoisille jäätelömaakareille.

–Yötön yö ja Festarit syntyvät myös kokemattomalta tai helteen vähän pehmentämältä tekijältä. Enemmän haastetta ja kikkailua kaipaava voi kokeilla vaikka Yyteriä tai Särkänniemeä. Kesämökki ja Mansikkamaa sopii kruunata itse poimituilla marjoilla, Herlevi vinkkaa.

Pingviini on Akseli Herleville tuttu kamu jo vuosien takaa. Kioskia pitänyt äiti lähetti nuoren Akselin ja tämän serkkupojan jäätelönmyyjän oppiin Pingviinin kotiin, Turengin jäätelötehtaalle.

– Sovimme etukäteen, että jäätelöä syödään sitten niin paljon kuin vain saadaan. Pettymys oli kova, kun serkku luovutti ihan alkumetreillä, Herlevi muistelee.

Akselin reseptit ja annoskuvat ovat vapaasti julkaistavissa. Lataa täältä:
https://www.dropbox.com/sh/6u4soownuyomkhx/AABXAKvPkkRuQhzEKeGjoYS4a?dl=0

Suomen Nestlén uutuusjäätelöt kesällä 2015:
http://www.mynewsdesk.com/fi/nestle-nordic/pressreleases/raikasta-jaeaeteloekesaeae-suomen-nestlen-uutuuksissa-maistuvat-jogurtti-ja-hedelmaet-1134909

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Aino Pajukangas, Suomen Nestlé
[email protected]

Markkinointijohtaja Anita Storgård, Suomen Nestlé:
[email protected] tai p. 040 507 5715

Article Type