Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lapset liikkuvat vauhdikkaissa iltapäiväkerhoissa eri puolilla Suomea

Uutiset
Syyskuu 15, 2017


Sadat lapset liikkuvat tänä syksynä vauhdikkaissa Nestlé Healthy Kids -iltapäiväkerhoissa. Liikunnalliset kerhot pyörivät 13 paikkakunnalla eri puolilla Suomea Torniosta Helsinkiin.

Nestlé Healthy Kids -iltapäiväkerho on kymmenen toimintakertaa sisältävä ja helposti toteutettava konsepti. Se on saanut hyvän vastaanoton seuroissa sekä kouluissa.

- Meillä oli heti ensimmäisellä kerralla mukana yli 30 kerholaista, kertoo Lauttakylän Lujan kerhovastaava Jyrki Välkkynen Huittisista.

Tämä Nestlén ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma alkoi vuonna 2014. Ohjelmassa alakoululaiset osallistuvat ilmaisiin iltapäiväkerhoihin, joissa opetellaan liikunnan perustaitoja: hyppäämistä, heittämistä ja juoksemista yleisurheilun keinoin. Lisäksi lapset saavat tietoa terveellisestä ruokavaliosta UKK-instituutin Terve Koululainen -hankkeen oppien mukaisesti.

- Seuroille kerhon järjestäminen on oiva tapa markkinoida yleisurheilua koulussa. Seura saa kerhon järjestämiseen valmiin toimintakonseptin ja toteuttamisrahan, kertoo projektipäällikkö Tiina Haapanen Suomen Urheiluliitosta.

Iltapäiväkerhojen lisäksi kouluilla järjestetään luokkien välinen Aktiivisuushaaste-kilpailu, jossa tuhannet koululaiset mittelevät siitä, mikä luokka on aktiivisin terveyttä edistävissä arkihaasteissa.

UKK-instituutti on selvittänyt kahtena vuonna lasten liikunta- ja ravintotottumuksia ja heidän arvioitaan omista taidoistaan iltapäiväkerhojen alussa ja lopussa. Lapset kokivat, että heidän liikuntataitonsa kehittyivät kerhon aikana. Kolme neljästä kyselyyn vastanneesta lapsesta oli kiinnostunut lisäämään liikuntaa ja 86 prosenttia halusi jatkaa iltapäiväkerhossa myös tulevaisuudessa, jos se on mahdollista.

Nestlé Healthy Kids -ohjelma on maailmanlaajuinen hanke, joka kannustaa lapsia liikkumaan ja syömään terveellisemmin. Yhtenä Nestlén lähivuosien tavoitteena on auttaa 50 miljoonaa lasta elämään terveellisempää elämää.

Lisätietoa: http://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/koulu/iltapaivakerho-koulussa

Lähteet: Fyysisen aktiivisuuden suositus kouluikäisille, 2008 Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa. LIITU-tutkimuksen tuloksia 2016.

Article Type