Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liikunnalliset Nestlé Healthy Kids -iltapäiväkerhot kannustavat tuhansia lapsia reippailemaan

Uutiset
Syyskuu 24, 2016
Tänä syksynä vauhdikkaat Nestlé Healthy Kids -iltapäiväkerhot kannustavat tuhansia lapsia liikkumaan eri puolella Suomea. Kerhoissa reippaillaan kaikkiaan 11 koulussa eri puolella Suomea.

Suomessa ohjelma on Nestlèn ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma. Sen tavoitteena on kannustaa koululaisia liikkumaan ja jakaa tietoa terveellisestä ravinnosta. Ohjelma toimii alakouluissa, joissa järjestetään yleisurheilevia iltapäiväkerhoja. Kerhot kokoontuvat kymmenen kertaa ja niissä haastetaan lapset hyppäämään, heittämään ja juoksemaan. Suuren suosion saavuttaneita iltapäiväkerhoja pidetään keväällä ja syksyllä eri puolilla Suomea.

Tänä syksynä Nestlé Healthy Kids-ohjelma alkoi Lauttakylän alakoululla Lauttakylässä, Orvikosken alakoululla Leppävirralla, Tanttalan koululla Janakkalassa, Naistenmatkan koululla Tampereella, Urpolan koululla Mikkelissä, Parhalahden ja Yppärin kouluilla Pyhäjoella, Myllymäen alakoululla Hämeenlinnassa, Pohjoisen koululla Riihimäellä, Metsolan koululla Helsingissä ja Ristin koululla Lohjalla.

Liikunnan harrastaminen iltapäiväkerhossa voi innostaa lapsia liikkumaan entistä enemmän. Ohjelmaan osallistuneet lapset kokivat, että heidän liikuntataitonsa olivat kehittyneet kerhon aikana.  Ohjelma lisäsi lasten kiinnostusta liikkua enemmän myös vapaa-ajalla. Lisäksi 86 prosenttia lapsista halusi jatkaa iltapäiväkerhossa myös tulevaisuudessa.  UKK-instituutti selvitti viime vuonna lasten liikunta- ja ravintotottumuksia ohjelman alussa ja lopussa kyselyn avulla.

Kerhot toimineet jo kolme vuotta

Nestlé Healthy Kids-ohjelma on toiminut Suomessa vuodesta 2014 alkaen. Viime vuonna iltapäiväkerhot liikuttivat yli 10 000:ta 6-12-vuotiasta lasta ja nuorta yhteensä noin 3 000 tuntia. Osallistujat kokivat erilaiset leikit, pelit ja toimintaradat mukaviksi tavoiksi liikkua. Kerhotoiminnan lisäksi iltapäiväkerhon toteuttavalla koululla järjestetään luokkien välinen Aktiivisuushaaste, jonka tavoitteena on saada koko koulu liikkumaan.
Yleisurheilun lisäksi iltapäiväkerholaiset oppivat lisää terveellisestä ruokavaliosta UKK-Instituutin Terve koululainen -hankkeen materiaalista.

Suositusten mukaan suomalaisten kouluikäisten lasten ja nuorten tulisi liikkua päivittäin noin 1-2 tuntia*. Lasten tulisi myös välttää yli kahden tunnin mittaista istumista. Päivittäinen television ja tietokoneen käyttöaika tulisi rajoittaa kahteen tuntiin. Tuoreet tutkimukset ovat osoittaneet, että vain pieni osuus suomalaisista lapsista ja nuorista toimii näiden suositusten mukaan.

* Fyysisen aktiivisuuden suositus kouluikäisille, 2008
** LATE-tutkimus


Lisätietoa:
http://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/koulu/iltapaivakerho-koulussa

Suomen Urheiluliitto, seurapalvelujohtaja Harri Aalto, [email protected]

UKK-instituutti, suunnittelija Raija Oksanen, [email protected]

Suomen Nestlé, viestintäpäällikkö Anu-Maaria Vaalama, p. 010 39 51 483, 
[email protected]Article Type