Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Maailman ensimmäinen pikakahvi Nescafé viettää 75-vuotisjuhlavuotta

Uutiset
Vevey,
Huhtikuu 06, 2013

Yksi Nestlén johtavista tuotemerkeistä, Nescafé, on nykyään eräs maailman suosituimmista juomista.

Nykyään eri puolilla maailmaa juodaan joka sekunti 5 500 kuppia Nescafé-kahvia. Tuotteesta on tarjolla vaihtoehtoja kaikenlaisiin makumieltymyksiin.

“Tänä vuonna juhlistamme Nescafén rikasta historiaa. Kautta vuosien Nescafé on pysynyt maailman suosituimpana pikakahvina, jossa on säilynyt aito kahvin maku. Kuluneiden 75 vuoden aikana tuote on kehittynyt yhdestä pikakahvista monipuoliseksi tuoteperheeksi, jossa on mukana kokonainen makujen kirjo”, Nestlén juomatuotteiden liiketoimintayksikön johtaja Carsten Fredholm toteaa.

”Nescfé-kahvia myydään yli 180 maassa. Lupaamme, että tuotevalikoima jatkaa kasvuaan myös tulevaisuudessa, ja Nescafé pysyy pikakahvien tuoteryhmän johtajana”, Fredholm jatkaa.

Nescafé Plan -kestävän kehityksen ohjelma

Varmistaakseen vastuullisesti tuotetun kahvin saatavuuden Nestlé käynnisti Nescafé Plan -ohjelman. Se alkoi vuonna 2010 Meksikossa. 

Nescafé Plan on maailmanlaajuinen kestävän kehityksen ohjelma, jonka puitteissa Nestlé tukee eettisesti ja ekologisesti kestävää kahvin viljelyä, tuotantoa ja kulutusta. Ohjelmaan sisältyy maailmanlaajuisia hankkeita, joiden avulla Nestlé pyrkii optimoimaan kahvin hankintaketjunsa esim. tukemalla kahviviljelijöitä viljelytekniikassa, jakamalla heille ilmaiseksi pitkälle jalostettuja, tuottavia lajikkeita ja kouluttamalla viljelijöitä.

Nestlé investoi ohjelman toimenpiteisiin 405 miljoonaa euroa vuosina 2011–2020. Vuoteen 2015 mennessä tavoitteena on hankkia ohjelman puitteissa yli 180 000 tonnia vastuullisesti tuotettua kahvia noin 170 000 ohjelmaan kuuluvalta viljelijältä.

Merkittäviä virstanpylväitä pikakahvimarkkinoilla

• Vuonna 1952 Nescafé  syntyi tuoteinnovaationa  Nestlén tehtaassa Ranskan Menetissä.

• 1960-luvulla tuote tuotiin Eurooppaan ja Japanin-markkinoille lasipurkeissa, minkä ansiosta kahvi säilyi tuoreempana pitempään.

• Vuonna 1965 lanseerattiin eräs suotituimmista pikakahveista, Nescafé Kulta. Vuosien varrella syntyi lukuisia muita makuvaihtoehtoja, mm. kofeiiniton Nescafé, Nescafé Frappé ja Nescafé Cappuccino.

• 1990-luvulla Nestlén tuotekehittäjät keksivät ratkaisun kuohkeaan maitovaahtoon, jota käytetään nykyään Nescafé Cappuccino -tuotteessa.

• Merkittävä askel 2000-luvulla oli Nescafé Dolce Gusto -kapselikahvien lanseeraus Sveitsissä, Saksassa ja Britanniassa vuonna 2006 sekä pian myös Espanjassa. Innovaatio toi ”kahvilan joka kotiin”. Makuvaihtoehdot kattavat nykyään niin kuumat kuin kylmätkin juomat.

• Pohjoismaiden-markkinoille Nescafé Dolce Gusto tuli vuonna 2010. Nescafé Dolce Gusto –laitteista Suomen-markkinoilla ovat myynnissä mm. Circolo-, Melody-, Genio-, Piccolo- ja Creativa -laitteet.

Lisätietoja:
Nescafé
Nescafé Dolce Gusto
Nescafé Plan –ohjelma

Article Type