Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Maailmanlaajuinen uudistus: Maggi-tuotteista vähennetään suolaa ja lisätään tuttuja raaka-aineita

Uutiset
Toukokuu 30, 2017

Suomessa moni Maggi-tuote on saanut Sydänmerkin ja suositut Fond Cupsit uudistuivat täysin

Maggi-tuotteet uudistuvat reilusti vuoteen 2020 mennessä kaikkialla maailmassa. Jatkossa tuotteet sisältävät tuttuja raaka-aineita, yhä enemmän vihanneksia , yrttejä, täysjyvää ja muita ravinteikkaita ainesosia. Lisäksi tuotteista vähennetään edelleen 10 prosenttia suolaa.

Eri puolilla maailmaa Maggi-tuotteilla valmistetaan 4600 ruoka-annosta sekunnissa.

Maggi tukee Nestlén maailmanlaajuista tavoitetta edistää terveellisempää elämää. Nestlé on luvannut lisätä tuotteisiinsa vähintää 750 miljoonaa annosta vihanneksia, 300 miljoonaa annosta täysjyvää sekä palkokasveja, pähkinöitä ja siemeniä kolmen seuraavan vuoden aikana.

Lisäksi Maggi on sitoutunut lisäämään rautaa, jodia ja A-vitamiinia tuotteisiinsa niissä maissa, joissa on pulaa näistä hivenaineista. Esimerkiksi suosittuihin Maggi-liemikuutiohin lisätään rautaa Länsi- ja Keski-Afrikassa, missä esiintyy anemiaa. Suomessa myytävissä Maggi-tuotteissa on käytetty jodioitua suolaa, sillä siitä on puutetta Suomessa.

Uudistettuja Maggi-tuotteita on jo tarjolla eri puolilla maailmaa, myös Suomessa. Esimerkiksi suosittujen Maggi Mix -tuotteiden reseptit ja pakkaukset ovat uudistuneet. Monessa Maggi- tuotteeessa on nyt Sydänmerkki, sillä uudistuksissa on esimerkiksi kasvisten lisäämisen yhteydessä pystytty vähentämään suolaa ja silti säilyttämään täyteläinen maku.

- Haluamme uudistaa Maggi-tuotteita kuluttajan toiveiden mukaisiksi. Tuotteemme kannustavat myös lisäämään kasviksia ja vihanneksia rohkeasti eri ruokiin tai lisukkeiksi, kertoo brändivastaava Tuija Suvanto Suomen Nestléltä.

Maggi-tuotteet valmistetaan suomalaiseen makuun sopivaksi ja samalla huomioidaan terveydelliset sekä ravitsemukselliset näkökohdat. Maggi tarjoaa ratkaisun esimerkiksi Suomessa suositun perinteisen jauhelihakastikkeen valmistamiseen. Se syntyi, kun Tuija Suvanto matkusti Nestlén koekeittiöön Saksaan mukanaan suomalaista jauhelihaa ja monia perinteisen jauhelihakastikkeen reseptejä. Yhdessä kokkien kanssa syntyi reseptien perusteella maukas ja perinteinen tuote, joka sekin sisältää tuttuja ainesosia.

Lisätiedot:

Brändivastaava Tuija Suvanto, Suomen Nestlé: 010 3951 483
Article Type