Muistatko 2000-luvun suosikkimuron: Fitness uudistui ja siihen lisättiin täysjyväkauraa

Uutisetmarras 11, 2017

Takavuosien suosikkimuro Fitness on uudistunut vastaamaan nykypäivän kuluttajien toiveita. Muroihin lisättiin täysjyväkauraa ja pakkaus uudistui: se henkii nyt raikkautta ja elämäniloa. Tänä syksynä uudistuneet Fitness-murot on otettu todella hyvin vastaan Suomessa ja kysyntä on ollut erittäin vilkasta.

Fitness-murot tulivat myyntiin Suomessa vuonna 1999 ja ne ovat Nestlén murokategorian halutuimpia tuotteita. Fitness-muroja suosittiin etenkin helppona ja nopeana aamiaisena. Viime vuosina kysyntä ei kuitenkaan ole ollut 2000-luvun alun huippuvuosien veroista.

- Aikuisten murojen kuluttajat ovat siirtäneet kulutustaan muihin aamiaisvaihtoehtoihin, kuten mysleihin. Koimme sen harmilliseksi, koska Fitness-murot ovat hyvä vaihtoehto aamiaiseksi. Fitness Original -muroilla on Suomessa Sydänmerkki kertomassa siitä, että se on tuoteryhmässään rasvan, sokerin ja suolan määrän kannalta parempi valinta, kertoo Murojen myynnistä ja markkinoinnista Suomen Nestléllä vastaava Maija Mäki.

Fitness-murot kaipasivatkin reipasta uudistusta ulkoasuun ja hieman myös reseptiin. Uusi resepti sisältää 57 prosenttia täysjyvää ja tästä täysjyväkauraa on 7,1 prosenttia. Sata grammaa tuotetta sisältää energiaa 363 Kcal, rasvaa 1,7 grammaa (josta tyydyttynyttä 0,5g), kuitua 10,5 grammaa, proteiinia 9,3 grammaa, sokeria 8,8 grammaa ja suolaa 0,7 grammaa.

- Kysyimme kuluttajien mielipidettä ja heistä moni piti aikaisempaa pakkausta  vanhanaikaisena. Tätä uutta pakkausta he sen sijaan kuvailivat raikkaaksi, selkeäksi ja nykyaikaiseksi, Mäki kertoo.

Fitness-murojen uudistus ei koskenut vain Suomea, sillä pakkaus ja resepti uudistettiin maailmanlaajuisesti. Kauran ravitsemuksellisesti hyvistä puolista puhutaan nykyään laajasti. Nestlé lisäsi ensi kertaa täysjyväkauraa kaikkialla maailmassa myytäviin Fitness-muroihin.

- Nestlén maailmanlaajuisena tavoitteena on tarjota maukkaampia ja terveellisempiä tuotteita. Olemme esimerkiksi sitoutuneet vähentämään 5 prosenttia sokeria ja 10 prosenttia suolaa sekä kovaa rasvaa tuotteistamme vuoteen 2020 mennessä, Mäki kertoo.

Lisätiedot Channel & Category Sales Development Manager Maija Mäki, Suomen Nestlé: 010 3951 483