Sort by
Sort by

Vastuullisempaa kahvia uudistavan viljelyn menetelmin: Nescafé Plan 2030

Uutiset
Nescafé Plan 2030

 

Nestlé lanseeraa Nescafé Plan 2030- suunnitelman, joka keskittyy uudistavaan viljelyyn, kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen ja viljelijöiden elinolojen parantamiseen.

 

NESCAFÉ, yksi maailman suosituimmista kahvibrändeistä lanseerasi tänään kattavan suunnitelman, joka auttaa tekemään kahvista vastuullisempaa. Suunnitelman keskiössä on siirtyminen kahvin uudistavaan viljelyyn, johon pyritään yhteistyössä viljelijöiden kanssa. 

Seuraavien kahdeksan vuoden aikana brändi investoi yli miljardi euroa suunnitelman toteuttamiseen. NESCAFÉ jatkaa vastuullisuustyötään edellisen Nescafé Plan- suunnitelman pohjalta. Nestlé -konserni on kokonaisuudessaan sitoutunut saavuttamaan nettonollapäästöt vuoteen 2050 mennessä, ja haluaa uudistaa ruokajärjestelmää uudistavan viljelyn avulla.

"Ilmastonmuutos aiheuttaa painetta alueilla, joilla kahvia viljellään", kertoo Nestlén kahviliiketoiminnan brändijohtaja David Rennie.  "Edellisen suunnitelman ja 10 vuoden kokemuksen pohjalta nopeutamme nyt työtämme ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Pyrimme ratkaisemaan arvoketjun sosiaalisia ja taloudellisia haasteita kokonaisvaltaisesti."   

Ilmaston lämpeneminen johtaa kahvin viljelyyn sopivien alueiden vähenemiseen. Samanaikaisesti noin 125 miljoonaa ihmistä ovat riippuvaisia kahvin viljelystä saatavasta toimeentulosta. Arvioiden mukaan 80 prosenttia kahvia viljelevistä perheistä elää köyhyysrajalla tai sen alapuolella. Tarvitsemmekin nyt toimia kahvin vastuullisuuden varmistamiseksi myös pitkällä tähtäimellä.

"NESCAFÉ pyrkii vaikuttamaan kahvinviljelyyn maailmanlaajuisesti", sanoi Philipp Navartil, Nestlén kahvin strategisen liiketoimintayksikön johtaja. "Työmme vaikuttaa sekä kahvinviljelijöihin että ympäristöön, ja se auttaa ajamaan muutosta koko kahviteollisuudessa."

Siirtyminen uudistavaan viljelyyn

Uudistava viljely on lähestymistapa, jonka tavoitteena on parantaa maaperän terveyttä ja hedelmällisyyttä. Lisäksi sen tarkoituksena on parantaa veden luonnollista kiertokulkua ja luonnon monimuotoisuutta. Terveemmät maaperäolosuhteet kestävät paremmin ilmastonmuutoksen vaikutuksia, ja voivat parantaa satoa. 

NESCAFÉ tarjoaa kahvinviljelijöille koulutusta, teknistä apua ja hyväsatoisia kahvipensaita, jotka auttavat heitä ottamaan käyttöön uudistavan viljelyn menetelmiä. Esimerkkejä uudistavista viljelymenetelmistä ovat:

 • Peittokasvien istuttaminen maaperän suojelemiseksi. Tämä auttaa myös lisäämään maaperään orgaanista ainesta, joka sitoo enemmän hiiltä.
 • Terveiden maaperäolosuhteiden kannalta välttämättömien orgaanisten lannoitteiden käyttö
 • Välikasvien käytön lisääminen, joka edistää kasvien ja eliökunnan monimuotoisuutta.
 • Olemassa olevien kahvipensaiden karsiminen tai niiden korvaaminen taudeille ja ilmastonmuutokselle vastustuskykyisemmillä lajikkeilla auttaa nuorentamaan kahviviljelmiä, ja lisäämään viljelijöiden satoa.

NESCAFÉ keskittyy niihin maihin, joista hankkii 90% kahvistaan

NESCAFÉ tekee yhteistyötä viljelijöiden kanssa  arvioidakseen uudistavan viljelyn menetelmien tehokkuutta. Yhteistyö keskittyy erityisesti seitsemään maahan, joista brändi hankkii 90% kahvistaan: Brasilia, Vietnam, Meksiko, Columbia, Norsunluurannikko, Indonesia ja Honduras.

NESCAFÉ pyrkii saavuttamaan:

 • 100% vastuullisesti tuotettua kahvia vuoteen 2025 mennessä 
 • 20 % uudistavilla viljelymenetelmillä kasvatettua kahvia vuoteen 2025 mennessä ja 50 % vuoteen 2030 mennessä

Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 

Uudistava viljelyn menetelmiä käyttäen voidaan sitoa enemmän hiiltä maaperään. Uudistava viljely onkin keskeinen osa Nestlén nettonollapäästösitoumusta. NESCAFÉ:n tavoitteena on edistää koko konsernin sitoumusta puolittamalla brändin kasvihuonekaasupäästöt vuoteen 2030 mennessä. Nettonollapäästöt on tarkoitus saavuttaa vuoteen 2050 mennessä. 

NESCAFÉ tekee yhteistyötä viljelijöiden, raaka-ainetoimittajien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa suojellakseen viljelyalueita, lisätäkseen kasvi- ja eliökunnan monimuotoisuutta, sekä estääkseen metsäkatoa. Brändi aikoo auttaa viljelijöitä istuttamaan yli 20 miljoonaa puuta kahviviljelmilleen tai niiden läheisyyteen.

Edistyminen rakentuu vahvalle pohjalle 

Tänään lanseerattu Nescafé Plan 2030 perustuu pitkäjänteiseen vastuullisuustyöhön, joka on aloitettu edellisen suunnitelman mukaisesti jo vuonna 2010. Tästä alkaen brändi on investoinut vastuullisuuteen, ja edistynyt merkittävästi seuraavilla alueilla:

 • 82% NESCAFÉ-kahvista tuotettiin vastuullisesti vuonna 2021.
 • Viljelijöille on jaettu 250 miljoonaa uutta kahvipensasta vuodesta 2010 lähtien
 • Ohjelman vaikutusta arvioidaan 14 maassa yhteistyössä Rainforest Alliancen kanssa 
 • Brändin pikakahvitehtaissa syntyy 46 % vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä  (2020 vs. 2010 tuotettua tonnia kohti)
 • Veden käyttö: Brändin pikakahvitehtaissa on 53% pienempi veden poisto (2020 vs. 2010, per tuotettu tonni)