Sort by
Sort by

Vastuullisempaa kahvia uudistavan viljelyn avulla: Nescafé Plan 2030

Uutiset
Nescafé Plan 2030

 

Nestlé julkaisi Nescafé Plan 2030- suunnitelman, joka keskittyy uudistavaan viljelyyn, kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen ja viljelijöiden elinolojen parantamiseen.
 
NESCAFÉ, yksi maailman suosituimmista kahvibrändeistä julkaisi kattavan suunnitelman, joka auttaa tekemään kahvista vastuullisempaa. Suunnitelman keskiössä on siirtyminen kahvin uudistavaan viljelyyn, johon pyritään yhteistyössä viljelijöiden kanssa. 

Seuraavien kahdeksan vuoden aikana brändi investoi yli miljardi euroa suunnitelman toteuttamiseen. NESCAFÉ jatkaa vastuullisuustyötään edellisen Nescafé Plan- suunnitelman pohjalta. Nestlé -konserni on kokonaisuudessaan sitoutunut saavuttamaan nettonollapäästöt vuoteen 2050 mennessä, ja haluaa uudistaa ruokajärjestelmää uudistavan viljelyn avulla.

"Ilmastonmuutos aiheuttaa painetta alueilla, joilla kahvia viljellään", kertoo Nestlén kahviliiketoiminnan brändijohtaja David Rennie.  "Edellisen suunnitelman ja 10 vuoden kokemuksen pohjalta haluamme toimia nyt nopeammin ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Pyrimme ratkaisemaan arvoketjun sosiaalisia ja taloudellisia haasteita kokonaisvaltaisesti."   

Ilmaston lämpeneminen johtaa kahvin viljelyyn sopivien alueiden vähenemiseen. Samanaikaisesti noin 125 miljoonaa ihmistä ovat riippuvaisia kahvin viljelystä saatavasta toimeentulosta. Arvioiden mukaan 80 prosenttia kahvia viljelevistä perheistä elää köyhyysrajalla tai sen alapuolella. Tarvitsemmekin nyt toimia kahvin vastuullisuuden varmistamiseksi myös pitkällä tähtäimellä.

"NESCAFÉ pyrkii vaikuttamaan kahvinviljelyyn maailmanlaajuisesti", sanoi Philipp Navartil, Nestlén kahvin strategisen liiketoimintayksikön johtaja. "Työmme vaikuttaa sekä kahvinviljelijöihin että ympäristöön, ja se auttaa ajamaan muutosta koko kahviteollisuudessa."

Siirtyminen uudistavaan viljelyyn
Uudistava viljely on lähestymistapa, jonka tavoitteena on parantaa maaperän terveyttä ja hedelmällisyyttä. Lisäksi sen tarkoituksena on parantaa veden luonnollista kiertokulkua ja luonnon monimuotoisuutta. Terveemmät maaperäolosuhteet kestävät paremmin ilmastonmuutoksen vaikutuksia, ja voivat parantaa satoa. 
NESCAFÉ tarjoaa kahvinviljelijöille koulutusta ja teknistä apua, joka auttaa heitä ottamaan käyttöön uudistavan viljelyn menetelmiä.  Lisäksi viljelijöille hankitaan hyväsatoisia ja ilmastonmuutoksille vähemmän alttiita kahvipensaslajikkeita.

Esimerkkejä uudistavasta viljelystä:

 • Peittokasvien istuttaminen suojaa maaperää eroosiolta, ja auttaa myös lisäämään maaperään orgaanista ainesta, joka puolestaan sitoo enemmän hiiltä.
 • Eloperäisten maanparannusaineiden ja lannoitteiden säännöllisellä käytöllä voidaan ylläpitää maaperän multavuutta ja jopa lisätä sitä.
 • Monipuolinen viljelykierto erilaisilla hyöty- ja välikasveilla edistää kasvien ja eliökunnan monimuotoisuutta.
 • Karsimalla nykyisiä kahvipensaita, tai korvaamalla niitä taudeille ja ilmastonmuutokselle vastustuskykyisemmillä lajikkeilla auttaa nuorentamaan kahviviljelmiä, ja lisäämään viljelijöiden satoa.

NESCAFÉ keskittyy niihin maihin, joista hankkii 90% kahvistaan
NESCAFÉ tekee yhteistyötä viljelijöiden kanssa arvioidakseen uudistavan viljelyn menetelmien tehokkuutta. Yhteistyö keskittyy erityisesti niihin seitsemään maahan, joista brändi hankkii 90% kahvistaan: Brasilia, Vietnam, Meksiko, Columbia, Norsunluurannikko, Indonesia ja Honduras.

NESCAFÉ tavoittelee maailmanlaajuisesti

 • 100% vastuullisesti tuotettua kahvia vuoteen 2025 mennessä 
 • että 20 % kahvista on viljelty uudistavin menetelmin vuoteen 2025 mennessä, ja 50 % vuoteen 2030 mennessä.

Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 
Uudistava viljelyn avulla voidaan sitoa enemmän hiiltä maaperään. Uudistava viljely onkin keskeinen osa Nestlén nettonollapäästösitoumusta. NESCAFÉ:n tavoitteena on edistää koko Nestlé-konsernin sitoumusta puolittamalla brändin kasvihuonekaasupäästöt vuoteen 2030 mennessä. Nestlé pyrkii saavuttamaan nettonollasitoumuksensa vuoteen 2050 mennessä. 

NESCAFÉ tekee yhteistyötä viljelijöiden, raaka-ainetoimittajien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa suojellakseen viljelyalueita, lisätäkseen kasvi- ja eliökunnan monimuotoisuutta, sekä estääkseen metsäkatoa. Brändi aikoo auttaa viljelijöitä istuttamaan yli 20 miljoonaa puuta kahviviljelmilleen tai niiden läheisyyteen.

Edistyminen rakentuu vahvalle pohjalle 
Nescafé Plan 2030 perustuu pitkäjänteiseen vastuullisuustyöhön, joka on aloitettu edellisen suunnitelman mukaisesti jo vuonna 2010. Tästä alkaen brändi on investoinut vastuullisuuteen, ja edistynyt merkittävästi seuraavilla alueilla:

 • 82% NESCAFÉ-kahvista tuotettiin vastuullisesti vuonna 2021.
 • Viljelijöille on jaettu 250 miljoonaa uutta kahvipensasta 
 • Ohjelman vaikutusta arvioidaan 14 maassa yhteistyössä Rainforest Alliancen kanssa 
 • Brändin pikakahvitehtaissa syntyy 46 % vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä  (2020 vs. 2010 tuotettua tonnia kohti)
 • Brändin pikakahvitehtaissa käytetään 53% vähemmän vettä (2020 vs. 2010, per tuotettu tonni).