Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlén syntysijoille vierailulle 150-vuotisjuhlavuonna

Uutiset
Helmikuu 13, 2013

Nestlé kunnostaa perustajalleen, Henri Nestlélle, kuuluneista historiallisista rakennuksista vierailijakeskuksen. Se avataan yleisölle vuonna 2016, jolloin on kulunut 150 vuotta yrityksen perustamisesta.

"Päärakennuksessa vierailijat pääsevät tulevaisuudessa tutustumaan virstanpylväisiin yrityksemme toiminnassa", Nestlén hallituksen puheenjohtaja Peter Brabeck-Letmathe kertoi suunnitelman julkistustilaisuudessa.

"Vierailijakeskus sijaitsee yrityksemme syntypaikalla ja korostaa juuriamme Veveyn kylässä Sveitsissä. 150 vuoden aikana Nestlé on kasvanut pienestä, yhden innovatiivisen tuotteen valmistajasta monen tuoteryhmän maailmanlaajuiseksi ravitsemus-, terveys- ja hyvinvointi-konserniksi, joka työllistää yli 330 000 ihmistä eri puolilla maailmaa. Olemme ylpeitä juuristamme!", konsernin pääjohtaja Paul Bulcke lisäsi.

Vierailijakeskukseen tulee virkistys- ja tutumisalue, jossa on esillä perustietoa Nestlén historiasta ja nykypäivästä. Lisäksi tiloihin tulee vaihtuvia erikoisnäyttelyitä, jotka keskittyvät Nestlén rooliin yhteiskunnassa ja panostuksiin, jotka edistävät kuluttajien ravitsemusta, terveyttä ja hyvinvointia.

Vierailijakeskus sijaitsee Sveitsissä Veveyn kylässä, rautatieaseman läheisellä teollisuusalueella. Sinne on parin minuutin kävelymatka asemalta. Rakennuksissa toimi aikoinaan Nestlén ensimmäinen tehdas, hallintorakennus ja leipomo. Keskukseen tulee avoin ravintola, ja rakennusten välille rakennetaan lasiset käytävät. Suunnitelmien mukaan rakennuksessa hyödynnettäisiin aurinkoenergiaa.

Keskus avataan yleisölle vuonna 2016. Samaan aikaan Alimentariumissa, Nestlén vuonna 1985 perustamassa säätiössä, avataan yleisölle uusi näyttely. Myös osa Alimentariumista remontoidaan 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Alimentariumin tavoite on lähestyä elintarvikkeita eri näkökulmista: historiallisesta, kulttuurillisesta, tieteellisestä ja ravitsemuksellisesta perspektiivistä. Ruokatuotteisiin yleisemmin keskittyvä Alimentarium ja Nestlén toimintaan keskittyvä, tuleva vierailijakeskus ovat yhdessä kunnianosoitus yrityksen juurille Veveyn kaupungissa, jossa Nestlé perustettiin.

Nestlé-konsernin perustaja Henri Nestlé syntyi 10. elokuuta 1814 Frankfkurtissa, Saksassa. Hän opiskeli farmaseutiksi Lausannessa, Sveitsissä, päätti asettua Sveitsiin pysyvästi ja muutti Vevey’hin. Henri Nestlé oli luonteeltaan hyvin luova ja yritteliäs. Hän osti Veveystä pienen tehdasrakennuksen, jossa yrityksen alkuvaiheessa tuotettiin mm. öljyä, öljylamppuja, kivennäisvettä ja jopa luujauhoja eläinten rehuksi. Henri Nestlé kehitti ensimmäisen, maailmankuulun, maitopohjaisen vauvanruokansa vuonna 1866. Vähitellen Nestlé-konserni kasvoi ja laajeni maailman johtavaksi ravitsemus-, terveys- ja hyvinvointiyritykseksi, jonka maailmanlaajuinen liikevaihto oli vuonna 2011 noin 70 miljardia euroa. Nestlé työllistää noin 330 000 ihmistä 461 tehtaalla ja toimistoissaan 81 maassa.

Lisätietoja

Viestintäpäällikkö Aino Pajukangas, p. 050 348 5620, [email protected]

Article Type