Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé investoi Juuan tehtaaseen 7,9 miljoonaa euroa

Uutiset
Heinäkuu 08, 2017

Nestlé aikoo investoida 7,9 miljoonaa euroa Juuan tehtaaseensa. Tehtaalle hankitaan uusi uuni, lastaustelakka ja tehtaan automaatio uusitaan. Investoinnit tehdään vuoden 2018 loppuun mennessä ja ne lisäävät tehtaan tuotantoa selvästi.

Uudistukset tuovat 15-20 uutta työpaikkaa Juuan tehtaalle. Ensimmäiset uudet työntekijät palkataan vuoden 2020 loppupuolella.

Nestlén Juuan tehtaalla tehdään liemiä, kastikepohjia ja käyttövalmiita kastikkeita. Tuotteet valmistetaan samoin kuin kotikeittiössä: paahtamalla ja keittämällä. Tämä uniikki valmistustapa on tehnyt tehtaan tuotteista haluttuja monissa ravintoloissa. 

Juuan tehtaalla valmistetut tuotteet myydään Suomessa Puljonki-tuotemerkillä ja vientiin valmistetut tuotteet Oscar, Chef ja Maggi -tuotemerkeillä. 

Nestlé osti Puljongin tehtaan vuonna 2012. Nestléä kiinnosti tehtaassa erityisesti ainutlaatuinen valmistustapa, jolla tuotteet tehdään. Aluksi raaka-aineet paahdetaan uunissa ja haudutetaan lempeästi kattilassa. Sen jälkeen liemestä valmistetaan esimerkiksi fondeja tai sitä käytetään pohjana erilaisissa käyttövalmiissa kastikkeissa. Raaka-aineina käytetään esimerkiksi lihaisia luita, kalaa, katkarapuja, juureksia, voita, yrttejä ja muita luonnollisia aineksia. Tuotteissa ei ole lisäaineita. 

- Uusi uuni tulee olemaan selvästi tehokkaampi kuin nykyinen. Se tehostaa tuotantoa, koska raaka-aineistamme 85 prosenttia paahdetaan uunissa ennen keittämistä. Päivitämme myös koko tehtaan automaation huipputekniikan avulla, sanoo Nestlén tehtaista Pohjoismaissa vastaava Maria Pinto. 

Lisäksi uusitaan lastaustelakka, jossa tuotteet pakataan rekkoihin: Lastaaminen on jatkossa aikaisempaa tehokkaampaa. Nestléllä on Suomessa Juuan tehtaan lisäksi myös lastenruokatehdas Turussa.

Lisätiedot: 
Technical manager, Nordics, Maria Pinto: [email protected]
Suomen Nestlén viestintä:  010 3951 483
Article Type