Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé-konsernin vuositulos: 4,6% orgaanista kasvua

Uutiset
Vevey/Espoo,
Helmikuu 13, 2014

Nestlé-konsernin liikevaihto kasvoi 2,7 % vuonna 2013, noin 75,5 miljardiin euroon (92,2 miljardia Sveitsin frangia). Orgaanista kasvua oli 4,6 % ja volyymikasvua 3,1 %.

"Vuonna 2013 makrotaloudessa oli lievää kasvua. Kehittyneillä markkinoilla kasvu oli vähäistä ja myös kehittyvät markkinat kasvoivat hitaammin kuin aikaisemmin. Vallitsevassa taloustilanteessa päätimme keskittyä vahvistamaan tuotemerkkejämme, panostamaan innovaatioihin ja varmistamaan, että hinnoittelumme vastaa kuluttajien tarpeisiin. Nämä ratkaisut olivat volyymikasvumme taustalla. Volyymikasvun sekä lisääntyneen tehokkuuden ja rakenteellisten säästöjen ansiosta katteemme parani edelleen.
Strateginen tavoitteemme on parantaa kuluttajien ravitsemusta ja lisätä terveyttä ja hyvinvointia. Nestlé Health Science -tytäryhtiön perustaminen taannoin vahvisti tätä strategiaa ja nyt toimintamme laajenee myös erikoistuneisiin ihonhoitotuotteisiin, sillä olemme juuri perustaneet tähän keskittyvän Nestlé Skin Health -tytäryhtiön.
Viime vuosi oli haastava ja alkanut vuosi 2014 jatkuu todennäköisesti samoissa merkeissä. Arvioimme, että toimintamme kehittyy edellisvuoden tapaan ja ennakoimme koko vuodelle 5 % orgaanista kasvua sekä parantuvaa katetta ja osakekohtaista tulosta”, Nestlé-konsernin pääjohtaja Paul Bulcke toteaa.

”Suomen Nestlén myynti kasvoi edelleen vuonna 2013. Myönteiseen kehitykseen vaikutti erityisesti jäätelö (mm. Pingviini, AINO), jossa aurinkoisen kesän ansiosta kulutuksen pitkäaikainen lasku saatiin pysähtymään. Myös lastenruoka (Piltti ja Bona) sekä lemmikkieläintuotteet (Purina ONE, Latz) jatkoivat tasaista kasvuaan. Pika- ja kapselikahvikonseptiemme (Nescafé, Nescafé Dolce Gusto) menestys osoittaa, että Suomen kahvikulttuuri on viimein muuttumassa pysyvästi kehittyneiden kahviratkaisujen myötä. Nestlé on Suomessa markkinajohtaja kapselikahvikonsepteissa, kuuluuhan yritykseemme myös annoskahvimarkkinoiden premium-brändi Nespresso”, Suomen Nestlén maajohtaja Sakari Kotka kertoo.

Lisätietoja Nestlé-konsernin kansainvälisiltä sivuilta: www.nestle.com/media/pressreleases/

Talousjulkaisuja

2013 Financial Statements (pdf, 100 kb)

Corporate Governance Report (pdf, 100 kb)

Median yhteydenotot: viestintäpäällikkö Aino Pajukangas, [email protected]
tai p. 050 348 5620

Article Type