Nestlé menestyi elintarvikealan yritysten vertailussa

Uutisettammi 20, 2016

Nestlé menestyi hyvin vuoden 2016 Access to Nutrition -indeksissä (ATNI), joka arvioi elintarvikealan yritysten toimintaa.

Kokonaisvertailussa ATNI arvioi Nestlén maailman toiseksi parhaaksi elintarvikealan yritykseksi. Sijoitus parani aikaisemmasta, vuoden 2013 kolmannesta sijasta.

Vuoden 2016 Access to Nutrition -indeksi listasi maailman 22 suurinta elintarvikealan yritystä niiden ravitsemukseen liittyvien sitoumusten ja tekojen perusteella.
 
Yritysten toimintaa ravitsemuksen edistämiseksi arvioitiin seitsemällä eri osa-alueella: johtaminen, tuotevalikoima, tuotteiden saatavuus, markkinointi, yrityskulttuuri, tuotemerkinnät ja sitoutuneisuus ravitsemuksen edistämiseen.

Parhaaksi Nestlé arvioitiin muun muassa ravitsemuksen edistämisen ja aliravitsemuksen vähentämisen osa-alueilla.

Indeksi nosti esiin erityisesti Nestlén ”selkeän strategian ravitsemuksen edistämiseksi”. Siihen kuuluu esimerkiksi tuotteiden reseptien muokkaaminen, terveellisten tuotteiden saatavuuden parantaminen ja vastuulliset markkinointikeinot.

Access to Nutrition -indeksi on riippumaton vertailutyökalu, joka on kehitetty sijoittajien, terveyden parissa työskentelevien ja yritysten käyttöön. Säätiö tekee vertailun koostamalla yhteen yritysten tarjoamaa ja julkisesti saatavilla olevaa tietoa.

Nestlé jatkaa hyvän ravitsemuksen edistämistä hyödyntäen indeksin tarjoamaa tietoa. Nestlé ottaa mielellään vastaan raportin tarjoamat suositukset siitä, kuinka parantaa yrityksen toimintaa ja ratkaista ravitsemukseen liittyviä haasteita ympäri maailman.