Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé tarjoaa paljon työmahdollisuuksia nuorille tulevina vuosina

Uutiset
Marraskuu 18, 2016

Nestlé tarjoaa tuhansia nuorten työllistymistä tukevia toimia seuraavan kolmen vuoden aikana. Tavoitteena on tarjota 35 000 työmahdollisuutta vuoteen 2020 mennessä. Niistä lähes puolet on työharjoittelupaikkoja opiskelun loppuvaiheessa oleville, jotta siirtyminen työelämään helpottuisi. Toimiin ryhdytään Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Nämä tavoitteet näkyvät myös Pohjoismaissa. Seuraavan kolmen vuoden aikana pyritään tarjoamaan 150 toistaiseksi voimassa olevaa kokoaikaista työsuhdetta alle 30-vuotiaille ja 380 opintoihin liittyvää harjoittelua ja työmahdollisuutta. Lisäksi jatketaan nuorten työllistymistä ja työelämätaitoja parantavia toimia. Niitä ovat esimerkiksi: CV-klinikat, työvarjostukset, opinnäytteet ja mentoroinnit.

Myös Suomen Nestléllä järjestetään uraneuvontaa, mentorointia ja työtehtäviin tutustumista työvarjostuksella. Esimerkiksi keskiviikkona 16. marraskuuta 11 opiskelijaa Hankenilta varjosti yhden päivän ajan nestléläisiä työssään.

- Oli hieno mahdollisuus päästä näkemään yrityksen kulttuuria ja työntekijöitä ja saada inspiraatiota sekä vinkkejä omaan uraan. Oli upeaa nähdä positiivinen työympäristö ja tutustua Nestlén yritysvastuuseen sekä havaita, että globaali yritys toimii vahvasti myös kansallisella tasolla Suomessa. Tällainen koko työpäivän kestänyt työnvarjostus oli ainutlaatuinen tilaisuus, kertoi Hankenilla viimeistä vuotta opiskeleva Nina Pyykkönen. 

Nestlé perusti nuorisotyöllisyysaloitteensa vuonna 2014. Silloin tavoitteena oli tarjota 20 000 työelämän mahdollisuutta Euroopan nuorille vuoteen 2016 mennessä. Tavoite ylittyi reippaasti, sillä niitä tarjottiin kaikkiaan 32 000. Pohjoismaissakin tavoitteet ylittyivät hienosti: kolmen vuoden aikana Nestlé Nordic palkkasi 1100 alle 30-vuotiasta nuorta. Lisäksi järjestettiin 410 nuorten työllisyyttä edistävää tekoa. 

Nestlé perusti vuonna 2014 myös Alliance for YOUth -hankkeen, johon kuuluu nykyään yli 200 yritystä eri puolilta maailmaa. Nämä yritykset ovat nyt sitoutuneet tarjoamaan 230 000 uutta työpaikkaa nuorille seuraavan kolmen vuoden aikana. 


Lisätietoa: http://www.nestle.com/media/news/nestle-announces-new-work-opportunities-for-young-people

Article Type