Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé tukee EU:n pyrkimyksiä kannustaa elintarviketeollisuutta investoimaan parempaan ravitsemukseen

Uutiset
Kesäkuu 22, 2016

- Nestlén johtajan Luis Cantarellin mukaan EU-tason ravitsemuslinjaus kannustaisi teollisuutta investoimaan parempaan ravitsemukseen
- Nestlé julkistaa uudet ravitsemukseen ja terveyteen liittyvät sitoumuksensa lähikuukausina 
- Nestlé uudistaa nykyistä elintarvikkeiden ja juomien tuotevalikoimaansa. Lisäksi Nestlé tutkii ja kehittää erilaisia ravintovalmisteita, joiden avulla yksilöiden erilaiset ravitsemukselliset tarpeet voidaan huomioida etenkin erilaisten sairauksien aikana.


Nestlé tukee Alankomaiden EU-puheenjohtajakauden pyrkimystä kehittää EU:n laajuinen ravitsemuslinjaus. Se kannustaisi elintarviketeollisuutta investoimaan terveellisempiin tuotteisiin.

- Nykyään meillä on 28 erilaista kansallista ratkaisua samaan ongelmaan. Niiden korvaaminen yhdellä, pitkän aikavälin EU-linjauksella luo tasapuoliset olosuhteet ja edistää kilpailua, joka kannustaa luomaan innovaatioita ravitsemukseen, sanoi Nestlén johtaja Luis Cantarell. Hän vastaa Nestlén Euroopan, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan toiminnasta.


Cantarell puhui tiistaina Brysselissä järjestetyssä Nestlé 150-vuotta -tilaisuudessa, jossa noin 300 alan asiantuntijaa ja poliitikkoa keskusteli ruuasta, kestävästä kehityksestä, tulevaisuuden ravitsemuksesta ja Nestlén sitoumuksista yhteiskuntavastuun alueella. 

Cantarell korosti, että elintarviketeollisuuden tulee toimia nyt, eikä odottaa sääntelyn muuttumista.
- Kun lähes 30 prosenttia EU:n kansalaisista on ylipainoisia, meidän tulee tehdä enemmän.

Kahden viime vuoden aikana Nestlé on poistanut 8600 tonnia sokeria, 260 tonnia natriumia ja 440 tonnia tyydyttyneitä rasvoja ruoka- ja juomatuotteistaan. Yritys julkistaa uusia ravitsemukseen ja terveyteen liittyviä sitoumuksia lähikuukausina.

Tilaisuudessa esiintyneet puhujat haastoivat elintarviketeollisuutta kehittämään ja tuottamaan elintarvikkeita, jotka soveltuvat nykypäivään. Niissä tulisi huomioida uudet ruokailutottumukset ja väestörakenteen muutokset.

Nestlé vastaa tähän haasteeseen myös kehittämällä yksilöllisiä ravitsemusvalmisteita. Niitä kehittää Nestlén vuonna 2011 perustama Nestlé Health Science. Yritys tutkii parhaillaan sitä, miten geneettiset ja muut yksilölliset tekijät määrittävät yksilölle parhaiten sopivan ravitsemuksen. 
- Seuraavan sukupolven ravitsemus perustuu tieteeseen ja on yksilöityä. Sillä voi olla merkittävä rooli muun muassa sairaiden ihmisten ravitsemuksen parantamisessa, Cantarell sanoi. 

Nestlé yhteiskuntavastuuseen liittyvät sitoumukset löytyvät osoitteesta: http://www.nestle.com/csv

Brysselin Nestlé 150-vuotta -tilaisuuden Youtube videot löytyvät 22.6 alkaen täältä.

Article Type