Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé on Access to Nutrition Index -mittauksen ykkönen

Uutiset
Toukokuu 23, 2018

Globaali indeksi seuraa suurten ruoka- ja juomayhtiöiden panostusta terveelliseen ravintoon Nestlé on kärkisijalla vuoden 2018 Access to Nutrition Index (ATNI) -mittauksessa.

Sijoitus perustuu vahvoihin näyttöihin ravitsemussitoumuksissa kautta linjan. Tulos on seuraus Nestlén panostuksesta ravitsemukseen, terveyteen ja hyvinvointiin sekä pyrkimyksistä vastata ylipainon ja aliravitsemuksen maailmanlaajuisiin haasteisiin.

ATNI-indeksin mukaan Nestlén ”yleiset ravitsemuksenhallinnan järjestelmät ovat kattavat, hyvin rakennetut, läpinäkyvät, ja ne on otettu käyttöön selkeän johtamisjärjestelmän kanssa kaikkialla maailmassa.”

Nestlén hallitus on hyväksynyt yhtiölle maailmanlaajuisen ravitsemusstrategian, jonka toteutumista seurataan myös kestävän kehityksen tavoitteisiin liittyvillä mittareilla.

Vuonna 2018 ATNI mittasi 22 kansainvälisen ruoka- ja juomatuottajan panosta maailman ravitsemushaasteiden hallinnassa seitsemällä muuttujalla: hallinto, tuotteet, saatavuus, markkinointi, tuki elämäntavoille, pakkausmerkinnät ja sitoutuminen.

“Olemme iloisia ATNI-indeksin kärkipaikasta”, sanoo Nestlén globaalin johtoryhmän jäsen, Patrice Bula. ”Olemme sitoutuneita ratkaisemaan maailmalaajuisen ylipaino- ja aliravitsemushaasteen, aivan erityisesti lasten ravitsemuksen ja terveyden osalta.”

Nestlé on tehnyt pitkäjänteistä työtä asian hyväksi. Yhtiö julkisti hiljattain Nestlé for Healthier Kids -ohjelman. Ohjelman yksi päämäärä on edelleen kehittää terveellisiä tuotteita ja tarjota perheille ravintoon ja liikkumiseen liittyvää tietoa. Esimerkiksi Suomessa Nestlé For Heathier Kids -ohjelma kannustaa vuosittain noin tuhatta lasta liikkumaan ilmaisissa iltapäiväkerhoissa. Ohjelmaa toteutetaan yhdessä Suomen Urheiluliiton kanssa ja liikunnan lisäksi lapset saavat kerhoissa tietoa terveellisestä ruokavaliosta.

”Tavoitteenamme on edistää terveellisempää elämää 50 miljoonalle lapselle vuoteen 2030 mennessä.” Vuoden 2017 aikana Nestlé toimitti 174 miljardia annosta täydennettyjä ruoka- ja juoma-annoksia 66 maahan, joissa on puutetta hivenaineista ja vitamiineista.

Nestlé on myös ilmoittanut, että vuoteen 2020 mennessä:

  • Vähentävänsä sokeria edelleen tuotteistaan 5 prosenttia
  • Vähentävänsä suolaa edelleen tuotteistaan 10 prosenttia
  • Pääsevänsä vuonna 2014 asetettuun tavoitteeseen vähentää kovia rasvoja 10 prosenttia kaikissa niissä tuotteissa, jotka eivät ole maailman terveysjärjestö WHO:n suositusten mukaisia.

Lisätietoa Access to Nutrition Indexistä löydät täältä.

Lisätietoa Nestlén sitoumuksista yhteiskuntaraportistamme.

Lisätietoa: Suomen Nestlé, viestintäpäällikkö Anu-Maaria Vaalama, p. 010 39 51 483

Article Type