Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé for Healthier Kids -kerhot tuovat yleisurheilua kouluihin eri puolilla Suomea

Uutiset
Syyskuu 24, 2018

Sadat lapset liikkuvat tänä syksynä Nestlé For Healthier Kids -iltapäiväkerhoissa eri puolilla Suomea. Kerhoissa koululaiset tutustuvat yleisurheilun perusteisiin ja saavat asiantuntevaa tietoa ravinnosta.

Yksi kerhoista pyörii Syväsenvaaran koululla Rovaniemen Saarenkylän alueella.

- Oltiin jo aiemmin puhuttu, että olisi mukava viritellä yleisurheilukerhoa. Nestlé For Healthier Kids -kerho tarjosi siihen mahdollisuudet, sanoo Syväsenvaaran koulun rehtori Sami Oinas.

Kerho sisältää valmiiksi mietityn kymmenen toimintakerran konseptin, joka toteutetaan iltapäivällä koulun jälkeen. Kerhotunnit vetää paikallinen urheiluseura. Koululle kerho on ilmainen.

- Meillä kerhon toteuttaa Pohjan Koitto, jonka kanssa yhteistyö on sujunut hyvin. Olen varannut kerholle tilat ja tiedottanut siitä koteihin. Seura on vastannut täysin kerhon toiminnasta, Oinas kertoo.

Nestlén ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma tarjoaa vuosittain ilmaisia, liikunnallisia iltapäiväkerhoja 20 paikkakunnalla. Lapset saavat myös tietoa terveellisestä ruokavaliosta UKK-instituutin materiaaleista. Vuosittain kerhoihin on osallistunut noin tuhat lasta ja noin 10 000 lasta on saanut kannustusta liikuntaan koulujen aktiivisuushaasteissa. Kerhot ovat toimineet jo neljän vuoden ajan Suomessa.

Tänä syksynä kerhoja järjestetään myös esimerkiksi Pyhännässä, Turussa, Lapualla, Kyrössä, Urjalassa, Saarijärvellä, Laitilassa ja Tampereella.

Seuran ja koulun yhteistyö hyödyttää molempia

Tampereen Pyrintö lähti Nestlé for Healthier Kids -toimintaan tänä vuonna ensi kertaa. Pyrintö järjestää iltapäiväkerhon Tammelan alakoululla. Kerhon toteuttava seura saa hankkeeseen 1000 euroa toteutusrahaa ja valmiin toimintamallin.

- Olemme tehneet aiemminkin paljon yhteistyötä Tampereen alakoulujen kanssa ja Tammelan koulun kanssa tarjoutui nyt tilaisuus tehdä sitä Nestlé for Healthier Kids -iltapäiväkerhon kautta, kertoo Pyrinnön nuorisovalmennuspäällikkö Pauliina Savijoki.

- Yhteistyö alakoulujen kanssa on meillä isossa roolissa. Nestlén konsepti on hyvin suunniteltu. Näin päästään tarjoamaan lapsille yleisurheilua.

Tammelan alakoulun rehtori Matti Annala kertoo, että koulu haluaa tarjota oppilailleen monipuolista liikunta. Hänen mukaansa Nestlé for Healthier Kids -iltapäiväkerho nivoutuu hyvin myös osaksi Liikkuva iltapäivä -hanketta.

- Hankkeen tarkoitus on saada lapset liikkumaan koulupäivän aikana. Tavoite on tunti liikuntaa päivässä. Iltapäiväkerho on yksi osa sitä ja sisältää perusliikuntaa, eli juoksemista, hyppäämistä ja heittämistä. Juuri sitä, mitä nykypäivän lapsille kaivataan, Annala sanoo.

Seuran kanssa yhteistyö on koululle helppo konsepti.

- Tampereen Pyrinnön kanssa on tehty yhteistyötä ennenkin ja havaittu seura todella hyväksi yhteistyökumppaniksi.

Liikuntataidot kehittyivät

UKK-instituutti on selvittänyt kahtena vuonna lasten liikunta- ja ravintotottumuksia ja heidän arvioitaan omista taidoistaan iltapäiväkerhojen alussa ja lopussa. Useimmat lapset kokivat, että heidän liikuntataitonsa kehittyivät kerhon aikana.

Kolme neljästä kyselyyn vastanneesta lapsesta oli kiinnostunut lisäämään liikuntaa ja 86 prosenttia halusi jatkaa iltapäiväkerhossa myös tulevaisuudessa, jos se on mahdollista.

Nestlé For Healthier Kids on globaali ohjelma

Nestlé For Healthier Kids on Nestlén maailmanlaajuinen lippulaiva-aloite. Se yhdistää kaikki Nestlén pyrkimykset auttaa vanhempia matkalla terveempien lasten kasvattamiseen. Tänä päivänä noin 2 miljardia ihmistä maailmassa on ylipainoisia tai lihavia. Nestlé haluaa tukea uusia sukupolvia syömään ja juomaan terveellisemmin ja liikkumaan enemmän.

Suomessa toimivat liikunnalliset iltapäiväkerhot ovat osa tätä kokonaisuutta. Nestlén tavoitteena on parantaa elämänlaatua ja edistää lasten terveempää tulevaisuutta kaikkialla maailmassa myös Suomessa.

Lisätietoja

Tapio Nevalainen, viestintäpäällikkö, Suomen Urheiluliitto: 040 775 2528 www.yleisurheilu.fi

Anu-Maaria Vaalama, viestintäpäällikkö, Suomen Nestlé: 010 3951 483 www.nestle.fi

 

 

 

 

 

 

Article Type