Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé konsernin vuositulos: 3,0 prosenttia orgaanista kasvua

Uutiset
Helmikuu 14, 2019

Nestlé-konsernin orgaaninen kasvu oli viime vuonna 3,0 prosenttia. Liikevaihtoa kertyi 91,4 miljardia Sveitsin frangia (noin 80,4 miljardia euroa).

- Olemme tyytyväisiä menestykseemme vuonna 2018. Kaikki taloudellisen suorituskyvyn mittarit paranivat merkittävästi ja kasvu elpyi kahdella suurimmalla markkina-alueellamme Yhdysvalloissa ja Kiinassa, sanoi Nestlén toimitusjohtaja Mark Schneider.

- Ainutlaatuinen ravitsemus, terveys ja hyvinvointistrategiamme, jonka ydin ovat ruoka, juoma ja ravitsemukselliset terveystuotteet, on tullut entistä selkeämmäksi, Schneider jatkoi.

Schneiderin mukaan Nestlé jatkoi vahvaa panostustaan kestävään kehitykseen vuonna 2018. Tästä yksi esimerkki on Nestlén vahva sitoumus maailmanlaajuisen, pakkausjätettä koskevan ongelman ratkaisemiseksi.

Suomen Nestlén vuosi 2018 sujui vakaasti: Osassa tuotekategorioista myynti kasvoi ja toisissa puolestaan laski.

- Etenkin Turun tehtaallamme valmistetut Piltti-lastenruuat lasipurkissa vahvistivat asemaansa Suomessa ja myös runsaasti täysjyvää sisältävät aamiaismuromme kasvattivat suosiotaan, kertoo Suomen Nestlén toimitusjohtaja Robert Auselius.

Nestle on maailman suurin elintarvikeyritys. Nestlé käyttää tutkimukseen- ja tuotekehitykseen 1,5 miljardia euroa vuodessa eli enemmän kuin mikään muu alan yritys. Nestlé toimii yli 150 maassa ja meillä on 323 000 työntekijää. Nestlén valikoimaan kuuluu yli 2000 tuotemerkkiä.

Suomen Nestléllä on yli 300 työntekijää ja kaksi suomalaista tehdasta: lastenruokatehdas Turussa sekä liemi- ja kastiketehdas Juuassa. Tehtailla valmistetaan paikallisten kuluttajien mieltymysten mukaisia tuotteita ja kotimaisia raaka-aineita käytetään aina, kun se on mahdollista.

Lisätietoa Nestlén kansainvälisiltä sivuilta.
Article Type