Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé nopeuttaa toimia muovijätteen torjumiseksi

Uutiset
Tammikuu 17, 2019

Nestlé on aloittanut toimintaohjelman ja julkistanut konkreettisia toimenpiteitä, joiden päämääränä on tehdä yhtiön kaikista pakkauksista kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä vuoteen 2025 mennessä. Nestlén näkemys on, että pakkausmateriaalien haittavaikutukset ympäristölle täytyy saada kuriin nopeasti. Painopiste on etenkin muovijätteen torjumisessa.

”Visio ja toimintaohjelma määrittävät sitoutumisemme ja lähestymistapamme etenkin muovipakkausjätteeseen liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi”, sanoo Nestlén pääjohtaja Mark Schneider. ”Myös yhteistyötä tarvitaan. Toimimme aktiivisesti kuluttajien, yhteistyökumppanien ja kaikkien nestléläisten kanssa, jotta jokaisen panos saadaan mukaan.”

Vaihtoehtoisia materiaaleja

Joulukuussa 2018 Nestlé kertoi perustavansa pakkaustieteiden tutkimuslaitoksen. Sen tehtävä on arvioida ja kehittää ympäristöystävällisiä pakkausmateriaaleja ja löytää uusia pakkaustapoja yhteistyössä Nestlén kumppanien kanssa.

Vuosien 2020-2025 aikana Nestlé lopettaa vaiheittain kierrätyskelvottoman muovin käytön tuotteissaan. Nestlé käyttää eri puolilla maailmaa myytävissä tuotteissaan vaihtoehtoisia pakkausmateriaaleja ja tekee yhteistyötä maailman innovatiivisimpien pakkausasiantuntijoiden kanssa. Toimenpiteisiin sisältyvät esimerkiksi seuraavat seikat:

  • Helmikuussa 2019 Nestlé aloittaa muovipillien poistamisen pakkauksistaan.
  • Smarties-makeisten pakkauksissa alkaa siirtymä muovittomuuteen vuoden 2019 aikana. Yes-patukoita aletaan pakata paperiin vuoden 2019 toisella puoliskolla ja Milo-brändi siirtyy paperipohjaisiin pakkauksiin vuonna 2020.
  • Onnistunut kierrätys vaatii riittävää infrastruktuuria, jota ei ole kaikkialla. Nestlén pakkaustieteiden tutkimuslaitos tutkii uudenlaisia papereita ja biologisesti hajoavia polymeerejä, jotka ovat myös kierrätettäviä. Ne saattavat olla tulevaisuudessa yksi vaihtoehto sellaisissa paikoissa, joissa ei ole kierrätysinfrastruktuuria.

Muovijätteen karsiminen vaatii eri toimijoiden panosta – myös Pohjoismaissa.

“Haluamme varmistaa, että paikallisesti valmistetut tuotteemme noudattavat sitoumustamme vähentää pakkausjätettä”, sanoo Nestlén Pohjoismaiden viestintäjohtaja Cathrine Suter Ossborn. ”Olemme kartoittaneet tehtaamme Turussa, Juuassa, Helsingborgissa ja Rønnedessä. Suurimmassa osassa valikoimaa käyttämämme pakkausmateriaali on jo täysin kierrätettävää. Käytämme myös kierrätysmateriaaleja pakkauksissa aina kun mahdollista.”

Nestlé on myös aloittanutyhteistyöhankkeen biohajoavan pullon kehittämiseksi. Kumppanina hankkeessa toimii biohajoavien muovituotteiden valmistaja Danimer Scientific. Päämääränä on kehittää biohajoava raaka-aine käytettäväksi Nestlén vesituotteissa.

Nestlé on myös ensimmäinen elintarvikealan yritys, joka toimii yhteistyössä Indonesiassa vuonna 2017 alkaneen Project STOP:n kanssa. Se on johtava aloite muovijätteen ehkäisemiseksi alueen merissä.

Lisätietoa Nestlén muovijätteen vähentämisohjelmasta löydät täältä.

 

Article Type