Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé hankki uutta teknologiaa raudanpuutteen torjumiseksi

Uutiset
Tammikuu 30, 2019

Nestlé on hankkinut uutta teknologiaa, jolla voi lisätä rautaa elintarvikkeisiin ja juomiin niin, ettei tuotteen maku kärsi.

Raudanpuute on yksi maailman merkittävimmistä ravitsemuksellisista puutteista (1.). Yli 1,6 miljardia ihmistä kärsii rautapulan aiheuttamasta anemiasta.

Uuden FERRI PRO -tekniikan kehittivät tutkijat, jotka työskentelevät Uudessa-Seelannissa sijaitsevassa Masseyn yliopistossa. Nestlé lisää rautaa sellaisiin elintarvikkeisiin ja juomiin, joilla voidaan saavuttaa raudanpuutteen kannalta haavoittuvaisia ryhmiä kuten kouluikäisiä lapsia ja odottavia äitejä niillä alueilla, joilla on pulaa raudasta. Rautaa lisätään esimerkiksi mausteisiin ja nuudeleihin, viljaan ja lapsille suunnattuihin maitoihin.

"Nestléllä on mielestämme keskeinen tehtävä pureutua maailmanlaajuisiin mikroravinteiden puutteisiin. Tämä yhteistyö Massey-yliopiston kanssa luo mahdollisuuden käyttää innovatiivista teknologiaa, jonka avulla voimme parantaa elintarvikkeidemme ja juomiemme koostumusta heikentämättä laatua ja makua ”, sanoi Petra Klassen Wigger, ravitsemus- terveys ja hyvinvointijohtaja Nestlén tutkimuskeskuksesta.

Lisätietoa täältä.

Article Type