Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlén maailmanlaajuinen aloite kannustaa miljoonia lapsia syömään terveellisemmin ja liikkumaan enemmän

Suomessa Nestlé For Healthier Kids -ohjelman iltapäiväkerhoissa liikkuu vuosittain tuhat lasta

Uutiset
Toukokuu 16, 2018

Nestlé on julkistanut uuden, maailmanlaajuisen aloitteen: Yritys sitoutuu kehittämään yhä terveellisempiä tuotteita ja jakamaan perheille tietoa ravitsemuksesta ja liikunnasta. Tavoitteena on edistää terveellisempää elämää 50 miljoonalle lapselle vuoteen 2030 mennessä.

Tämä uusi , Nestlé For Healthier Kids -aloite vauhdittaa myös Nestlén elintarvike- ja juomavalikoiman muokkaamista maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi viime vuonna Nestlé toi markkinoille yli tuhat uutta tuotetta, jotka on suunniteltu täyttämään lasten ravitsemukselliset erityistarpeet. Nestlé toimitti 174 miljardia annosta täydennettyjä ruoka- ja juoma-annoksia 66 maahan, joissa on puutetta hivenaineista ja vitamiineista kuten raudasta, jodista ja A-vitamiinista.

- Lapsuudessa luodaan monet tavat, jotka jatkuvat läpi elämän. Haluamme auttaa vanhempia tekemään terveellisempiä valintoja lapsilleen, sanoi Nestlén toimitusjohtaja Mark Schneider.

Nestlé uudistaa noin kolmasosan tuotevalikoimastaan vuosittain. Nestlé aikoo parantaa entisestään lapsille suunnattuja elintarvikkeitaan ja juomiaan: Niihin lisätään yhä enemmän hedelmiä, vihanneksia, kuitupitoista täysjyvää sekä hivenaineita ja vitamiineja. Nestlé jatkaa myös sokerin, suolan ja kovan rasvan vähentämistä tuotteistaan.

Vuoteen 2020 mennessä Nestlé aikoo:

  • Lisätä vähintään 750 miljoonaa annosta (yksi annos on 80g) vihanneksia tuotteisiinsa
  • Lisätä vähintään 300 miljoonaa annosta (16 g) kuitupitoisia jyviä, palkokasveja, pähkinöitä ja siemeniä tuotteisiinsa.
  • Vähentää 5 prosenttia sokeria, 10 prosenttia suolaa ja 10 prosenttia kovaa rasvaa tuotteistaan.

 

Suomessa Nestlén ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma tarjoaa vuosittain ilmaisia, liikunnallisia iltapäiväkerhoja 20 paikkakunnalla. Lapset saavat myös tietoa terveellisestä ruokavaliosta UKK-instituutin materiaaleista. Nestlé For Healthier Kids -ohjelma jatkuu myös seuraavat kolme vuotta Suomessa. Vuosittain kerhoihin osallistuu tuhat lasta ja koulujen aktiivisuushaasteet kannustavat 10 000 lasta liikkumaan ja syömään terveellisemmin.

 

Article Type