Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlén tavoite: Tuotteiden metsäkatovaikutus nollaan – jo 77% tuotetaan metsiä hävittämättä

Uutiset
Toukokuu 02, 2019

Nestlén maataloustuotteista jo 77 prosenttia tuotetaan metsiä hävittämättä. Saavutettu taso on tärkeä virstanpylväs matkalla kohti hankintaketjua, joka ei aiheuta lainkaan metsäkatoa.

Nestlé teki metsäkadon vastaisen sitoumuksensa vuonna 2010. Sitoumuksen tarkoituksena on varmistaa, että yhtiön tuotteet lakkaavat aiheuttamasta metsäkatoa vuoteen 2020 mennessä. Tavoitteen saavuttamiseksi sekä metsäkatoriskien ymmärtämiseksi ja hallitsemiseksi Nestlé on työskennellyt muun muassa Airbusin, Earthworm Foundationin ja Starlingin kanssa. Starling-satelliittipalvelun avulla Nestlén maailmanlaajuista palmuöljyn tuotantoketjua voidaan valvoa avaruudesta käsin. Huipputeknologia kertoo, missä metsäkatoa tapahtuu – sekä sen, mikä ja ketkä sitä aiheuttavat.

”Innovatiivinen teknologia nopeuttaa etenemistämme kohti metsäkatovaikutusten poistamista”, sanoo Nestlén operatiivinen johtaja Magdi Batato. ”Metsäkatoriskien hallinta palmuöljyn hankintaketjussamme on mullistunut. Käytämme järjestelmää valvomaan sekä alihankkijoidemme toimintaa että omaa toimintaamme. Olemme hyvällä tiellä, mutta matkaa on jäljellä. Viimeiset kilometrit ovat aina vaikeimmat.”

Läpinäkyvyys on avainasemassa hankintaketjujen kestävyyden varmistamisessa. Nestlé on julkistanut myös Transparency Dashboard -alustan, joka muuntaa Sterlingin tuottaman datan tiedoksi metsäkadon kehityksestä yhtiön alihankkijoiden lähialueilla.

”Nestlé on ensimmäinen yhtiö, joka käyttää satelliittiteknologiaa koko palmuöljyn tuotantoketjunsa monitorointiin”, sanoo Earthworm Foundationin toimitusjohtaja Bastien Sachet. ”Kaikkien yritysten, jotka julkistavat sitoumuksia, täytyy aloittaa tarkkailu ja ennen kaikkea alkaa toimia työkalujen tuottaman tiedon perusteella. Ajan myötä julkinen tieto metsäkadosta ja hankintaketjuista tulee kertomaan kuluttajille ja sijoittajille, mitkä yhtiöt tekevät, minkä lupaavat.”

Nestlé jatkaa työtään alihankkijoiden kanssa metsäkatoa ehkäisevän sitoumuksensa toteuttamiseksi nopeutetusti. Yhtiö on erityisesti tunnistanut tarpeen toimia yhdessä pienviljelijöiden kanssa metsäkadon torjumiseksi. Nestlén päämääränä on varmistaa hankintaketjujensa kestävyys – huomioiden samalla ihmisten oikeus elinkeinonsa kehittämiseen.

Lisätietoa Nestlén kansainvälisiltä sivuilta

Article Type