Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlén osavuositulos: 4,4 % orgaanista kasvua, koko vuoden näkymät vahvistuneet

Uutiset
Vevey,
Lokakuu 16, 2013
  • Nestlé-konsernin liikevaihto kasvoi kuluneiden yhdeksän kuukauden aikana 4 %, noin 55,3 miljardiin euroon (68.4 miljardia Sveitsin frangia)
  • Orgaaninen kasvu oli 4,4 % ja volyymikasvu 3 %.
  • Kasvu jatkui kaikilla toiminta-alueilla.
  • Kehittyneillä markkinoilla orgaaninen kasvu oli 1,1 % ja kehittyvillä talousalueilla 8,8 %
  • Vuodelle 2013 ennakoidaan 5 %:n orgaanista kasvua. Koko vuonna myös katteen ja osakekohtaisen tuloksen arvioidaan parantuvan

”Volyymikasvumme on nopeutunut kuluneiden yhdeksän kuukauden aikana. Kasvua on tasaisesti kaikissa tuoteryhmissä ja kaikilla toiminta-alueillamme. Huomattavaa on, että kasvu jatkuu Euroopassa, ja Aasia sekä Afrikka ovat päässeet nousuun mukaan. Vallitseva haastava taloustilanne on meille oikea aika vahvistaa niitä liiketoimintamme perusteita, jotka vauhdittavat kasvua kuten innovaatiot ja kuluttajien sitouttaminen sekä niitä tekijöitä, jotka edistävät toimintakykyämme kuten valikoimamme vahvistaminen, resurssien kohdistaminen entistä paremmin sekä rakenteellisen tehokkuuden lisääminen. Arvioimme kasvun jatkuvan kuluvan vuoden loppuun saakka, mikä merkitsee noin 5 % orgaanista kasvua koko vuodelle ja parantuvaa katetta sekä osakekohtaista tulosta”, Nestlé-konsernin pääjohtaja Paul Bulcke toteaa.

”Suomen Nestlén myynti kuluneiden yhdeksän kuukauden aikana kehittyi myönteisesti verrattuna vastaavana aikana päivittäistavarakaupan kokonaiskehitykseen, jossa oli laskua. Nestlén myyntiin vaikuttivat positiivisesti erityisesti kotimaisen tuotannon eli jäätelön (mm. Pingviini, AINO) ja lastenruoan (Piltti) suotuisa kehitys sekä kahvi- ja kapselikahvikonseptien (Nescafé, Nescafé Dolce Gusto) ja lemmikkieläintuotteiden (Purina ONE, Latz) myynnin kasvu. Aurinkoisen kesän ansiosta näyttäisi siltä, että jäätelön kulutuksen pitkäaikainen lasku on vihdoin saatu pysäytettyä”, Suomen Nestlén maajohtaja Sakari Kotka kertoo.

Lisätietoja Nestlé-konsernin kansainvälisiltä sivuilta: www.nestle.com/media/pressreleases/

Median yhteydenotot:
viestintäpäällikkö Aino Pajukangas, [email protected] tai p. 050 348 5620

Article Type