Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piltiltä uudistunut ateriasarja taaperoille

Uutiset
Huhtikuu 15, 2014

Uusi Piltti Taapero on 1–3-vuotiaiden lasten ravitsemuksellisiin tarpeisiin suunniteltu ateriasarja. Aiemmin Taapero-tuotteet tunnettiin Iso Piltti -nimellä. Aterioiden suunnittelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti  taaperoikäisen energian- ja raudantarpeisiin sekä tuotteiden hyvään rasvakoostumukseen.

Täyttäessään vuoden moni pieni lapsi siirtyy vähitellen syömään samoja ruokia kuin muu perhe. Soseutetut ruoat jäävät vauva-aikaan ja lapsi kasvaa taaperoksi, jolle jokainen päivä on täynnä leikkejä ja uusia oivalluksia.

Hyvä rasvakoostumus ja enemmän pureskeltavaa

Taaperoikäisen lapsen päivittäinen raudantarve painokiloa kohden on jopa kuusinkertainen ja energiantarve noin kolminkertainen verrattuna aikuiseen. Tyydyttyneiden rasvojen osuus tulisi olla alle 10 prosenttia ruoasta saadusta energiasta, sillä tutkimukset* osoittavat, että ruokavalion hyvä rasvakoostumus heijastuu jo pienillä lapsilla hyvinä kolesteroliarvoina.

Piltti Taapero -ateriasarjan suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota taaperoikäisen lapsen ravitsemukseen ja ruokailutapoihin. Aterioissa on optimaalinen rasvakoostumus. Isompi palakoko taas tarjoaa enemmän pureskeltavaa.

"Taaperoikäiset lapset ovat usein tarkkoja ruokailustaan. Monella yli 1-vuotiaalla on jo omia suosikkiruokia ja lempimakuja ja taapero harjoittelee jo omatoimista ruokailua lusikalla ja haarukalla. Enemmän tavallisen ruoka-annoksen kuin soseen kaltainen ateria on monelle taaperolle mieleen, sillä isommat palat tarttuvat paremmin lusikan kyytiin ja tarjoavat pureskeluharjoitusta, kertoo Piltin Brand Manager Vesa Vainio Suomen Nestléltä.

Piltti Taapero -tuoteperheeseen kuuluu seitsemän makua: Pennepastaa ja kanaa, Perunaa ja Lohta, Merimiespataa, Makaronia ja lihapullia, Spagetti Bolognese, Villinlännen pataa sekä täyttävämmäksi ilta-ateriaksi suunniteltu Täysjyväpastaa ja naudanlihaa. Muita Piltti-aterioita suuremmasta annoskoosta, 250 grammasta, riittää kunnolla syötävää.

Koko Piltti-tuoteperheellä uusi pakkausilme

Piltti-purkkilastenruokien pakkausilme on muuttunut. Uusien etikettien kehitystyö tehtiin yhdessä Piltin Makuraadin kanssa. Keväällä 2013 alkanut tuotepakkausten uudistaminen on tuonut Piltille uuden raikkaan ilmeen, jossa aterioihin käytettyjen raaka-aineiden kuvat ovat selkeämmin esillä. Pakkausten kyljessä seikkaileva Piltti-pupu on saanut päälleen uudet vaatteet. Piltin Makuraati koostuu yli 4 000 vapaaehtoisesta, 4–36 kuukauden ikäisestä suomalaislapsesta perheineen.

Tuotetiedot

Piltti Taapero -ateriasarja

Makaronia ja lihapullia, 250 g
Merimiespataa, 250 g
Pennepastaa ja kanaa, 250 g
Perunaa ja lohta, 250 g
Spagetti Bolognese, 250 g
Villinlännen pataa, 250 g
Täysjyväpastaa ja naudanlihaa ’Illan tullen’, 250 g

Tuotteet myynnissä hyvin varustetuissa päivittäistavarakaupoissa. Suositushinta 1,55 €.

Lisätiedot

Brand Manager Vesa Vainio, p. 040 630 6272 tai [email protected]
Viestintäpäällikkö Aino Pajukangas, p. 050 348 5620 tai [email protected]

Kuluttajatiedustelut
Suomen Nestlén kuluttajapalvelu, p. 0800 0 6161 tai [email protected]

Tuotekuvat toimituksellista käyttöä varten ladattavissa kuvapankista:
www.lipas.artstudio.fi/nestle

Piltti netissä
www.pilttipiiri.fi ja www.facebook.com/pilttipiiri

Article Type